Planul secret de refacere a URSS. Dezvăluiri bombă ale unui fost lider al unui teritoriu ex-sovietic

Fostul președinte al Georgiei, Mihail Saakașvili, a declarat, într-un interviu preluat de presa rusă, că Vladimir Putin are planuri să anexeze Georgia, Armenia, Moldova, Belarus și o mare parte din Ucraina, până în 2024, potrivit  transparentnews.ro

„Putin are planuri să anexeze Georgia, Armenia, Moldova, Belarus și o mare parte din Ucraina, mai puțin vestul” susține fostul președinte gruzin.

Saakașvili a explicat că intenția liderului rus este de a forța aceste țări să-și declare neutralitatea, pentru a-i „slăbi” pe liderii lor, relatează rbc.ru. Saakașvili crede că Putin vrea să refacă URSS până în 2024.

Administrația prezidențială rusă a reacționat la aceste declarații precizând că „nu există astfel de planuri”. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, a mai adăugat că Rusia nu negociază cu Georgia un statut de neutralitate a țării.

În august, liderul de la Kremlin a refuzat să clarifice ce planuri are după terminarea mandatului de președinte. „E prea devreme să vorbim de 2024. Suntem în 2019”, a menționat Putin.

Bloomberg a scris, în luna iulie, că un scenariu pentru viitorul lui Vladimir Putin după 2024, când i se încheie mandatul, este să rămână în continuare la putere în Rusia, în calitate de premier cu puteri sporite.

Fostul preşedinte al Georgiei şi ex-guvernatorul regiunii Odesa, Mihail Saakașvili, s-a întors în Ucraina în mai.

Saakașvili a fost lipsit de cetăţenia ucraineană în 2017, în urma unui decret semnat de Petro Poroşenko, asta după ce tot Poroşenko îi acordase, în 2015, cetăţenia, ca acesta să poată deţine funcţia de guvernator al Odesei.

De asemenea, Saakașvili a avut interdicţie de intrare în Ucraina până în anul 2021. În campania prezidenţială din Ucraina, Saakașvili l-a sprijinit pe Zelenski, care la rândul său a avut cuvinte de laudă la adresa fostului preşedinte georgian.

Lucian Ionescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *