Alertă pentru șoferi. Se schimbă Codul Rutier

Potrivit actului normativ permisul de conducere eliberat pentru categoria B va putea fi folosit şi pentru o altă categorie de vehicule, şi anume pentru motocicletele cu cilindree maximă de 125 cm cubi.

Astfel, deţinătorii unui permis de categoria B vor putea conduce motociclete cu cilindree maximă de 125 de cm cubi, dacă au cel puţin 24 de ani şi au obţinut permisul de cel puţin doi ani, potrivit   transparentnews.ro

Reamintim că începând de luna viitoare vor intra în vigoare modificările la legea circulației ce prevăd amenzi mari pentru folosirea de către șoferi a dispozitivelor mobile în timp ce mașina se află în mers, informează Poliția Română.

„Începând cu data de 12 octombrie 2019 vor intra în vigoare noile reglementări prin care va fi interzisă ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod atât a telefonului mobil, cât și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către șofer în timpul conducerii vehiculului aflat în mișcare”, potrivit Poliţiei Române.

Sancțiunea pentru nerespectare legii este de la șase la opt puncte de amendă (în prezent de la 870 de lei la 1160 lei) și patru puncte penalizare.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *