Cum va arăta mâncarea viitorului. Totul se face în laborator

 

Tehnicienii de la o firmă din oraşul San Francisco, SUA, produc maioneza și ouăle vegane, pe care le comercializează pe piaţa americană, potrivit  transparentnews.ro

Compania folosește celule extrase din animale și le transformă în șnițele de pui.

De fapt, tehnicienii cultivă celulele în băi pline cu un lichid plin cu nutrienți, printre care se numără, săruri, zaharuri, amino acizi etc.

În aceste bioreactoare se creează celulele care se multiplică natural fără să fie necesar întregul corp al animalului.

Carnea astfel obţinută artificial, miroase foarte puternic a carne de pui fiartă.

Potrivit specialiştilor în domeniu, textura acestui produs mai necesită îmbunătăţiri, deoarece este prea moale și nu este suficient de fibroasă.

Cu toate acestea, carnea a fost comercializată în câteva restaurante americane, dar preţurile sunt pentru clienţii cu buzunare adânci și cu simțul aventurii dezvoltat.

În Statele Unite la această oră sunt întregistrate 26 de companii care se concentează exclusiv pe agricultura celulară.

Cu tot avântul acestor companii novatoare, produsele lor, pentu a putea fi puse pe piață, vor trebui întâi să primească aprobarea din partea autorităților.

Lucian Ionescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *