Arma cu laser a devenit realitate. Va „arde” tot ce-i iese în cale

 

Mark Skinner, vicepreședintele Energiei Direcționale din cadrul Northrop Grumman, a declarat, marţi, că armata americană va primi în dotare o nouă armă care poate avea capacitatea de a „incinera” tot ce-i iese în cale, de la drone și elicoptere până la price altă aeronavă cu aripi fize sau chiar orice rachetă inamică, potrivit  transparentnews.ro

Este vorba de un laser de 50 de kilowatt care va fi montat pe vehicule blindate Striker, o armă care se află în dezvoltare de mai mulți ani și care acum face parte dintr-un program de dezvoltare rapidă Initial Maneuver Short Range Air Defense (IM-SHORAD).

Programul va livra laserul de 50 kW va fi livrat unui pluton de blindate Striker, în anul 2022.

Ofițerii superiori ai armatei americane spun că acest laser este necesar în procesul de modernizare al armatei iar arma trebuie să depășească stadiul de demonstrație și este necesar ca să ajungă în mâinile militarilor.

Arata SUA și-a fcut un plan ambițios din a utila blindatele Stryker cu aceste lasere o abordare care indică o mare presiune a armatei pentru a accelera și mai mult livrarea acestor arme.

„Totul se rezumă la capacitatea de a pune fotonii pe o țintă. Este un sistem care poate fi lansat rapid. Poate aborda inamicul cu viteza luminii. Trebuie să fie capabilă de a trage spre o țintă mobilă prin ploaie, praf sau altfel de turbulențe cât și să mențină intensitatea energiei suficient de mult timp petru a se obține efectul dorit”, a declarat Mark Skinner, vicepreședintele Energiei Direcționale din cadrul Northrop Grumman.

Lucian Ionescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *