Nicolae Ciucă, noul ministru al MApN. Iohannis : „Securitatea naţională nu este negociabilă şi nu are culoare politică”

 

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, marţi,  la ceremonia de preluare a mandatului de ministru al Apărării de către fostul șef al Statului Major Nicolae Ciucă, potrivit  transparentnews.ro

Conform președintelui Klaus Iohannis, un mandat de succes al noului ministru va fi un succes „nu pentru partid, nu pentru Armată, ci pentru România”.

„Ministerul Apărării Naţionale şi dumneavoastră toţi aveţi o sarcină specială, o sarcină foarte grea pe care împreună trebuie să o îndeplinim cu excelenţă: securitatea naţională trebuie garantată cu orice preţ şi repet: cu orice preţ. Noi, toţi, împreună (…) trebuie să garantăm românilor securitatea naţională. Securitatea naţională nu este negociabilă şi nu are culoare politică”, a declarat Iohannis.

 

Astfel, Iohannis a solicitat premierului „întregul sprijin al Guvernului României pentru problemele legate de securitatea naţională”.

 

La rândul său,  Ludovic Orban, prezent la eveniment, a garantat respectarea angajamentului de alocare a 2% din PIB pentru domeniul Apărării şi „un sprijin efectiv, cu tot ceea ce este necesar pentru a contribui la programul de înzestrare şi de susţinere, pentru toate eforturile pe care le va face domnul ministru şi echipa de conducere a Ministerului pentru a garanta securitatea României”,

 

Noul ministru al Apărării a spus că îşi propune ca Armata Română să îşi „consolideze statutul de încredere” la nivleul NATO, al UE şi în parteneriatele strategice pe care România le are.

 

„Ne bazăm pe statutul nostru de ţară membră NATO, ţară membră a UE şi pe parteneriatul strategic cu SUA. Aş adăuga încă un pilon, şi anume: ne bazăm pe noi înşine. Creştem şi ne formăm împreună şi am convingerea că tot împreună vom duce la capăt misiunea pe care ne-am asumat-o”, a spus Nicolae Ciucă.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *