Prima şedinţă a Executivului după ce Guvernul Dăncilă a rămas doar istorie. Care sunt primele măsuri de urgenţă

 

Noul Executiv condus de premierul Ludovic Orban se va întruni, miercuri, pentru prima şedinţă de guvern, potrivit transparentnews.ro

Prioritară este o ordonanță de urgență pentru reorganizarea ministerelor, în condițiile în care vor fi doar 16 miniștri, față de 28, câți sunt acum, iar astfel vor putea fi refăcute organigramele pentru toate ministerele.

De asemenea, vor fi anulate toate concursurile care nu au respectat legea, a anunțat  Orban.

„Primul pas, OUG de reorganizare a guvernului şi instituţiilor subordonate ministerelor. Sper să fie gata până la prima şedinţă de guvern, posibil marţea viitoare. Această OUG este primul pas din „blitzkrieg”. Trebuie să reducă drastic personalul din ministerele rămase, inclusiv din instituţiile subordonate. Iar unele instituţii, neesenţiale pentru buna funcţionare a statului, să fie desfiinţate. Statul trebuie să devină unul flexibil dar puternic, pe linia ştiută: „un stat nu este puternic prin câtă putere deţine, ci prin câtă putere cedează”. Un singur exemplu. De ce să funcţioneze SGG (Secretariatul General al Guvernului) cu 1.000 de salariaţi, când ar fi suficienţi şi 2-300. Mă şi întreb unde încap în clădirea guvernului atâtea persoane”, a declarat Orban.

Ludovic Orban a anunțat că, în prima ședință de guvern va rezolva și problema minerilor de la minele Paroșeni și Uricani, care sunt în grevă de șase zile.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *