Minciunile lui Daea ies la iveală. „Există riscul ca României să i se interzică să exporte carne”

O măsură a Uniunii Europeane, prin care României i se poate interzice exportul de carne de porc, ar putea să intre curând în vigoare.

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri că fostul Guvern nu s-a ţinut de cuvânt în privinţa acţiunilor şi termenelor stabilite pentru combaterea pestei porcine, potrivit  transparentnews.ro

„Există riscul ca României să i se interzică să exporte carne şi produse din carne de porc în Uniunea Europeană. Guvernul s-a angajat că pune în practică un plan de acţiune, cu măsuri, cu termene stabilite pentru combaterea pestei porcine africane. Nu s-a ţinut de cuvânt. Cei de la UE au zis: ‘(…) Dacă nu luaţi măsuri clare şi nu arătaţi că vreţi cu adevărat să puneţi în practică măsurile de combatere a pestei porcine, veţi ajunge în situaţia în care se va interzice’”, a spus Orban la un post de televiziune.
El a susţinut că fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, ar fi semnat ordinul în acest caz după învestirea noului Guvern, motiv pentru care acest document nu poate fi publicat în Monitorul Oficial.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *