Dezastrul bugetar lăsat în urmă de PSD iese la suprafață. Întâlnire de urgenţă între Orban şi Isărescu

 

La o primă vedere, nu mai sunt bani pentru plata salariilor, iar vina ar aparține foștilor miniștri, care ar fi acoperit această problemă, în loc să o rezolve.

După o primă analiză, miniștrii au mers să-i dea raportul și președintelui Klaus Iohannis legat de situația bugetară, potrivit  transparentnews.ro

Rectificarea bugetară pozitivă făcută în august de guvernul PSD a fost o minciună, acuză premierul Ludovic Orban. El a anunțat că se lucrează la o nouă rectificare bugetară și la realizarea bugetului pe 2020. Procesul este însă dificil, a notat Orban și a menționat că vor fi reduse mult cheltuielile care nu sunt strict necesare.

„Rectificarea bugetară pozitivă care a fost făcută, între ghilimele, în august, a fost o minciună gogonată, în realitate președintele v-a prezentat datele privitor la deficitul bugetar și situația e extrem de complicată și dificilă. Trebuie să adoptăm în hotărâre de guvern rectificarea bugetară cel târziu în data de 30 noiembrie ministerul Finanțelor începe de săptămâna viitoare și procedura de pregatire de elaborare a legii bugetului pe 2020 pe lângă pregătirea rectificării bugetare”, a declarat Ludovic Orban, joi seara.

Liberalii au fost chemați la Palatul Cotroceni la două zile după preluarea guvernării.

Premierul Ludovic Orban, ministrul de Finanșe Florin Cîțu și ministrul de Externe, Bogdan Aurescu au discutat în jur de o oră cu președintele Klaus Iohannis.

Premierul şi ministrul de Finanţe au verificat vistieria ţării şi spun că situaţia nu arată bine. Un domeniu în care sunt probleme cu banii de salarii și tratamente este cel al Sănătății. Nici la ministerul Muncii situația nu este mai roz.

Premierul Ludovic Orban şi ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, vor avea vineri, la ora 14,00, o întâlnire cu guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.

BNR urmează să prezinte vineri, la ora 11,00, raportul trimestrial asupra inflaţiei.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *