Marşul Unirii la Alba Iulia. Mesaje emoţionante pentru toţi românii

 

O manifestare emoţionantă are loc la Alba Iulia, unde sute de persoane din toată ţara, dar şi din Basarabia au plecat duminică dimineaţa, din gara Alba Iulia, în „Marşul Unirii”, spre Cetate, locul care în urmă cu 101 ani a fost decretată Unirea Transilvaniei cu România, potrivit  transparentnews.ro
„Basarabia e România”, „România nu a avut graniţă la Prut”, „România mare, în vechile hotare „Unitate naţională” sunt principalele lozinci scandate de participanţi, care interpretează, de asemenea, şi cântece patriotice.

Ei flutură numeroase steaguri tricolore, iar în faţa grupului de participanţi este purtat un banner cu inscripţia „Unirea, proiect de ţară”.

„Marşul Unirii”, organizat de Platforma Unionistă „Acţiunea 2012″, este evenimentul care marchează debutul manifestărilor oficiale de la Alba Iulia din 1 Decembrie dedicate Zilei Naţionale.

„Ne aducem aminte de înaintaşi, spre a învăţa cele mai preţioase lecţii de demnitate şi voinţă naţională. Privim spre viitorul care nu poate fi altul decât unul construit în echipă, în înţelegere, consens şi numitor comun. Reîntregirea naţională este acel proiect care ne poate aduce laolaltă pe toţi, indiferent de pregătire, de mediul din care provenim, de ocupaţiile de zi cu zi. La Alba Iulia dăm mână cu mână pentru un proiect de ţară, pentru România”, a declarat, recent, preşedintele Platformei Unioniste “Acţiunea 2012″, Ştefan Lupu.

„Marşul Unirii” are 6 kilometri şi se desfăşoară pe traseul Gară – Bulevardul Ferdinand – Bulevardul Horea – Piaţa Tricolorul – strada Unirii.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *