Începe procesul. Un fost ministru este acuzat de ucidere din culpă

 

Magistraţii de la Tribunalului București au decis, în şedinţa publică de luni, începerea judecății în cazul morții polițistului Bogdan Gigină.

În dosar, fostul ministru Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpă, potrivit  transparentnews.ro

Aceștia au constatat legalitatea rechizitoriului realizat de procurorii DNA și au dispus începerea judecății față de inculpații Gabriel Oprea și Petre Mazilu.

Decizia magistraților poate fi contestată în termen de trei zile.

În data de 2 mai 2018, fostul ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a fost trimis în judecată în dosarul în care a fost cercetat pentru moartea poliţistului Bogdan Gigină, sub acuzaţia de ucidere din culpă. Alături de el a fost trimis şi administratorul firmei care executa lucrările, precum şi societatea.

Potrivit DNA, din probele de la dosar ar rezulta indicii că „încălcând dispoziţiile legale care reglementează însoţirea demnitarilor, ministrul de interne Oprea Gabriel a dispus, pentru sine, să beneficieze de însoţire cu echipaje de poliţie rutieră cu titlu permanent, ca aceste echipaje să fie formate atât dintr-un autoturism de poliţie rutieră (un agent şi un ofiţer de poliţie rutieră), cât şi dintr-o motocicletă a poliţiei rutiere”.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *