Al treilea război mondial. Bombardiere americane în Orientul Mijlociu. Începe atacul!

Mai multe bombardiere B-52 au fost trimise de Statele Unite în Orientul Mijlociu, porivit  transparentnews.ro

Un reprezentant al Pentagonului a afirmat că prezența militară americană din regiune va fi întărită cu încă 200 de militari staționați, în prezent, în Italia. O parte din trupe vor fi trimise la Beirut pentru a suplimenta dispozitivul de securitate a ambasadei SUA din oraș.

De asemenea, alți 5000 de pușcași marini și marinari se află la bordul navei de desant Bataan și al ambarcațiunilor care o escortează.

Toate navighează în direcția Orientului Mijlociu prin Marea Mediterană. Odată cu sosirea lor în regiune, numărul total al trupelor americane din zonă va atinge 80.000 de oameni.

CNN menționează că este vorba de șase avioane de luptă, care vor fi dislocate pe baza aeriană din Oceanul Indian, de unde pot efectua misiuni împotriva Iranului în cazul în care un astfel de ordin va exista.

Experții serviciului Aircraft Spots, care urmărește deplasările avioanelor militare, anunță că două bombardiere B-52 au decolat deja de la baza aeriană Barksdale, din Louisiana.

Situația din Orientul Mijlociu s-a agravat după asasinarea, în Irak, a generalului iranian Qassem Soleimani, ucis în urma unui atac cu dronă lansat de americani asupra aeroportului din Bagdad.

Lucian Ionescu

1 thought on “Al treilea război mondial. Bombardiere americane în Orientul Mijlociu. Începe atacul!

  1. Si aceasta dislocare tactica inseamna „Al treilea razboi mondial…Incepe atacul!”?? Stiti ca in preajma tuturor marilor razboaie panica – astazi propagata infinit mai mult prin media! – a scos multimile in strada, motivand si impingand astfel la conflagratii? Aceasta vine manusa industriei de razboi si generalilor. Caror interese servim atunci noi acestia ce scriem si citim, ducand nepotrivit si alarmist vorba si frica peste tot? Este absolut o rutina si este o descurajare totodata ce fac fortele americane, atata tot! De cealalta parte, pentru a descatusa spiritele incinse si furia isterica, deocamdata Iranul se pare ca a ripostat extrem de precaut si strict formal, atata vreme cat a avertizat din timp atacul si bazele erau degajate… Sa nu mai aruncam paie pe foc de dragul audientei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *