A început procesul. Temniţa torturilor de la Caracal. Mărturii cutremurătoare

Cazul „Caracal” este pe cât de înfiorător, pe atât de revoltător, dacă citim rechizitoriul procurorilor în care se află foarte multe declaraţii ale monstrului Gheorghe Dincă.

Într-una dintre aceste declaraţii, Dincă a povesti despre momentul în care Luiza Melencu a fost răpită de pe o stradă din Caracal, potrivit  transparentnews.ro

În urma discuțiilor cu Luiza Melencu, purtate în mașină, Gheorghe Dincă a spus că tânăra i-a spus că este virgină, însă refuzul ei îl făcea pe el și mai dornic să întrețină relații sexuale cu adolescenta, ajungând în punctul pe care spune că nu mai avea control.

”Am coborât de la volan și am urcat lângă ea, în spate, dar ea striga și mai tare că nu face s*x și după ajutor și că ea este virgină. (…) Eu tot mai mult îmi doream acel s*x deși treceau pe șosea din ambele părți mașini. Nu mai aveam control, nu mai judecam, în acele momente doream s*x.” le-a spus Dincă anchetatorilor.

A oprit mașina, s-a dat jos din mașină și a lovit-o.

„Eu turbasem de furie și îi tot ziceam să dea mâinile la spate apăsând-o pe cap cu mâna dreaptă, iar cu stânga am scos cureaua mea de la pantaloni. Când a dat și mâinile la spate pentru a o lega cu cureaua cu mâinile la spate a înțeles că nu mai are scăpare de mine și tot zbiera după ajutor, dar a stat cu mâinile până am legat-o”, a mai declarat criminalul.

Apare în curte omul de încredere al lui Dincă.

De când a adus-o la el în curte, Risipițeanu Ștefan a văzut-o pe Luiza, despre care Dincă i-a spus că e „una ce am aranjat eu cu ea să o…”

Cu voia lui Dincă, Risipițeanu a bătut-o pe victimă, lovind-o de mai multe ori ca să se supună, apoi a violat-o.

Luiza a fost și-n următoarele zile în casa lui Gheorghe Dincă, dar Risipițeanu a părăsit curtea chiar în acea zi, după ce și-a satisfăcut plăcerile bolnave.

„I-am dat niște bani din mașină și l-am scos la poartă, zicându-i să se ducă acasă să se culce dar să nu spună nimic la nimeni că dăm amândoi de necaz. A zis că el este mormânt, nu spune la nimeni”, a mărturirsit Dincă.

Monstrul descrie în rechizitoriu cum a violat-o pe Luiza Melencu de mai multe ori, aspecte care nu pot fi reproduse în acest articol, despre chiar şi anchetatorii apreciază că sunt procese fantasmatice deviante, psihopatologice.

Dar, şocant este un aspect, şi anume că Gheorghe Dincă nu-și amintește ce face ore întregi într-o zi, dar își amintește că-n 14 aprilie 2019, a lovit masa, s-a trezit Luiza și a mâncat crenvurști: „Lovind masa, s-a trezit și am zis că sunt eu, am luat cremvuști din frigider casă mâncăm, dar ea mi-a cerut să bea apă”.

„Ajungând acasă în jurul orei 12, am găsit-o pe Luiza că stătea în pat, era trează. Am dezlegat-o la mâini și la picioare, i-am turnat apă să se spele pe mâini ca să mâncăm ceva, ce aveam la frigider. Nu îmi mai aduc aminte ce am mai făcut în acea zi.” descrie Dincă.

În descrierea lui Dincă apare şi momentul crimei despre care Dincă spune că Luiza a început să-l jignească iar el și-a ieșit din minți și a bătut-o cu lovituri repetate.

„O înjuram încontinuu și o loveam încontinuu în față și în piept foarte tare. Nu mai aveam control și nu am putut să mă mai opresc din acele lovituri în piept”, povesteşte criminalul.

Apoi afirmă că a plecat prin curte, iar când s-a întors să-și ceară scuze, a constatat că e moartă.

Temniţa torturilor din casa criminalului

Dincă pregătise „camera grozei” în care își siluia victimele încă din luna februarie, cu 5 luni înainte să iasă la iveală nenorocirea din Caracal.

„În camera amenajată ca și dormitor, aflată la parterul imobilului, inculpatul DINCĂ GHEORGHE și-a confecționat, la o înălțime adecvată, un pat cu un cadru din fier beton, pe care apoi l-a sudat în perete, astfel încât să nu poată fi mișcat/dislocat și care să îi permită întreținerea raportului sexual cu victima prin utilizarea unei perne așezate sub posteriorul acesteia. La jumătatea acestui pat, pe sub cadrul metalic, a montat o bucată de fier beton (Φ8) și a executat la capetele acestei bucăți două bucle, concepute pentru a servi drept suport de prindere a unui lanț metalic de circa 130 cm lungime, folosit la imobilizarea victimei”, se precizează în rechizitoriu.

Poliţist sub acoperire

O discuţie cu un coleg de celulă, de fapt, un poliţist sub acoperire a scos la iveală cine ar fi putut să fie următoarea crimă a lui Dincă.

Conversația a avut loc în data de 02.11.2019, orele 14:12:24, potrivit informațiilor din rechizitoriu.

„Asta s-a nimerit, a fost, a văzut, asta era o chestie care … așa … și nu mai puteam să fac faţă. Şi treaba a fost mai… mai nasoală şi mai aia, că au fost şi porţile deschise. Înțelegi? Și a prins şi a intrat, când era… Ce mai puteam să fac? Ce să… să-l bag şi p-ăla în cazan…Nu că… că io n-am fost cu intenţia asta, ştii? Să… Că io, dacă era… şi ştiam să… ca să nu am complici, cum ar fi, şi cu alelalte şi… dă ştiam…. Bineînţeles că în cazan încăpea…. cu capul în jos cu…. nu să punea problema!… Doamne!… că sunt la masă”, a spus Gheorghe Dincă despre Risipiţeanu, complicele de „ocazie”, după cum reiese din declarația prezentă în rechizitioriu

“Da… dă sânge, nu-mi fac io probleme de sânge… dispărea fără urmă, făceam în așa fel și-l luam din oraș să nu știe nimeni să nu fie… promită că e la mine, să fie…”, a continuat Dincă.

Coleg celulă: Pe care?

Gheorghe Dincă: P-ăsta… dă a fost, FANE.

Coleg celulă: FANE?

Gheorghe Dincă: Păi da cum…(neinteligibil)… îl făceam și pă el în butoi și duceam cenușa… de nu se găsea nimic și gata!

Lucian Ionescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *