A căzut Guvernul Orban. Klaus Iohannis, prima declarație. „Eu sunt garantul”

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban a trecut cu 261 de voturi. Președintele Klaus Iohannis a avut prima reacție după ce executivul liberal a fost demis în Parlament, potrivit  transparentnews.ro

Iohannis a făcut și o comparație între PNL și PSD: „Cred că este momentul să ne gândim un pic ce avem momentan în spațiul politic. Vedem pe de o parte un guvern liberal care vine cu foarte mult entuziasm, cu foarte multă energie, pe un val popular pozitiv confirmat de toate sondajele publice, un guvern care vrea să facă reforme, care vrea să vină cu măsuri pentru români, care vrea să răpună România în normalitate.

De cealaltă parte este o majoritate PSD-istă, supărată, frustrată, care evidente se opune cu tot ce are aceste încercări de a îmbunătăți guvernarea din țara noastră. Din cauza acestui PSD, guvernul nu va putea să continue reformele începute. PSD-ul nu vrea reforme, vrea înapoi la putere. Baronii roșii vor înapoi la banul public”, a spus liderul de la Cotroceni.

Iohannis a oferit garanții românilor: „Pot să vă spun foarte clar: lucrurile merg mai departe, instituțiile sunt solide, guvernul va rămâne în funcție, cu ceva mai puține atribuții. Nu este cazul să credem că vom intra în situația complicată. Eu sunt garantul că instituțiile vor funcționa în continuare pentru români.”

Adrian Toni Neacșu, fost membru CSM, aruncă bomba: Klaus Iohannis nu îl poate propune premier pe Ludovic OrbaIohannis anunță că PNL se îndreaptă către alegeri anticipaPreședintele a anunțat că joi vor începe noi consultări cu partidele parlamentare: „Voi convoca partidele parlamentare la o sesiune de consultări care începe mâine, la ora 12:00. Mâine seara voi anunța deja persoana desemnată pentru a forma un nou guvern. Eu am fost și rămân adeptul alegerilor anticipate, îmi doresc să intrăm într-o astfel de logică. Dacă partidele parlamentare nu își doresc acest lucru, voi cere un nou guvern liberal.”

Iohannis a explicat și că va face primii pași către alegerile anticipate: „În acest moment soluția cea mai bună este să ne întoarcem la electorat. Trebuie să avem o majoritate parlamentară care sprijină acest efort de reformare, care vrea să îmbunătățească viața omului de rând. Primul pas a fost făcut spre alegeri anticipate. Următorul pas va fi făcut mâine după consultări”, a mai spus Klaus Iohannis.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *