Lovitură grea pentru PSD. Orban din nou premier? „Alegerile anticipate sunt prima mea opțiune”

 

După ce moțiunea de cenzură, inițiată de PSD împotriva Guvernului Orban, a trecut de Parlament, au urmat consultările la Cotroceni pentru desemnarea unui nou premier al României.

Președintele Iohannis a hotărât joi seară, ca noul premier să fie tot Ludovic Orban, care va trebui să formeze un nou Executiv, potrivit  transparentnews.ro

„Avem un PSD care se opune schimbarilor. Deci, un guvern care vrea sa miste lucrurile, pe de alta parte un PSD care doreste sa opreasca lucrurile”, a spus Klaus Iohannis.

Apoi a continuat: „PNL a dorit sa aduca imbunatatiri legislatiei electorale, a vrut sa reintroduca alegerea primarilor in doua tururi. PSD nu a dorit, a depus motiune, iar motiunea a trecut”.

„Solutia corecta in aceasta situatie este intoarcerea la electorat. Mai simplu spus, inseamna alegeri anticipate. Alegerile anticipate sunt prima mea optiune. Am prezentat partidelor aceasta optiune. Unii au fost de parere ca este bine, altii au fost de parere ca trebuie sa se consulte in partid. Este normal si pot sa inteleg ca este nevoie de discutii interne inainte de a se lua o decizie.

Dar, pana atunci, putem face urmatorul pas. Pasul concret este desemnarea unei persoane insarcinate cu formarea unui nou guvern. Așadar, după ce m-am consultat cu toate partidele și formațiunile parlamentare, îl desemnez pe domnul Ludovic Orban să formeze un nou guvern și să se prezinte în Parlament.”, a mai spus Klaus Iohannis.

În aceste condiții, Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD a afirmat că va reclama decizia președintelui Iohannis la Curtea Constituțională a României.

„Mâine (vineri-n.r) o să mă văd cu juriștii de la partid și îmi confer acest drept, în calitate de președinte al Camerei Deputaților voi face o sesizare să vedem cât de legală este și dacă nu a fost declanșat un conflict juridic constituțional. Este în funcție ca și interimar. Premierul desemnat nu este susținut de nimeni”, a declarat Marcel Ciolacu.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *