„Dorel de România” acționează din nou. Metoda a devenit virală pe Internet

Metodă inedită de reparare a unei conducte de apă la Hațeg. Zeci de țepușe de lemn astupă găurile apărute de-a lungul timpului, potrivit  transparentnews.ro

Compania de apă spune că respectiva conductă are 42 de ani vechime și urmează să fie înlocuită. Reparațiile neobișnuite au făcut faimos orașul după ce o poză cu țepușele din conductă a devenit virală pe internet.

De mai bine de patru decenii conducta de apă a orașului Hateg a tot fost reparată. Pentru fiecare fisură, câte o pană de lemn. Așa a ajuns să arate… de râsul lumii. O fotografie postată pe o rețea de socializare a făcut-o vedetă pe internet. Între timp, țepușele au fost puțin cosmetizate.

Tronsonul cârpit cu țepușe de lemn are mai bine de jumătate de kilometru și face parte din aducțiunea Sântămăria Orlea- Hațeg. Reprezentanții companiei de apă spun că au în vedere înlocuirea conductei în perioada următoare. Și că metoda de reparații este corespunzătoare.

Valoarea lucrărilor este estimată la 145.000 de euro. În acest moment, proiectul este în faza de achiziție a conductei și materialelor necesare înlocuirii tronsonului.

În programul de investiţii al societăţii, finanţat din fonduri europene, este cuprinsă înlocuirea întregii conducte de aducțiune de la Sântămăria Orlea până la rezervorul de înmagazinare al orașului Hațeg, pe o lungime totală de 3,2 km.

Lucrările prevăzute în Programul Operaţional Infrastructură Mare ar trebui să înceapă în vară.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *