Veste bună pentru bunici. 650 de lei de la stat. Care sunt condițiile

 

Orgonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010 vine în ajutorul pensionarilor din țară. Cine ar putea lua bani de la stat de anul viitor? Proiectul prin care bunicii ar urma să primească ceva în plus, adoptat tacit de Senat astăzi, potrivit  transparentnews.ro

650 de lei în plus pentru mii de pensionari

Potrivit unui proiect legislativ care a trecut tacit de senatori, pensionarii care au grijă de nepoții lor ar putea primi de la stat, de anul viitor, o indemnizație pentru creșterea și îngrijirea micuților. Ajutorul financiar va fi primit de bunici dacă părinții copilului decid să renunțe la concediul de creștere a micuțului și să revină mai devreme în câmpul muncii.

Proiectul legislativ care prevede această măsură a trecut tacit de oficiali, urmând ca aceștia să constate acest lucru în cadrul ședinței de astăzi. Pentru a se putea aplica, documentul are nevoie și de adoptare de către Camera Deputaților și de publicare în Monitorul Oficial.

Mai exact, dacă proiectul va ajunge să se aplice, oricare dintre bătrânii care au grijă de nepoții naturali ori adoptați vor putea primi o indemnizație de creștere în valoare de 650 de lei, numai dacă părinții care se află în concediul de creștere renunță la dreptul lor și revin la muncă.

După cum stabilește Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010, părinții aflați în concediul pentru creșterea copilului, ce vor să se întoarcă la serviciu mai repede, pot ceva „acordarea unui stimulent de inserție”. Așadar, dacă părinții vor renunța la concediul de creștere, bunicii vor primi acea indemnizație de 650 de lei. În aceste condiții, părinți vor primi stimulent de inserție, în vreme ce bunicii vor primi indemnizație de creștere.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *