Ultimele noutăți în programul Rabla Clasic. Care este valoarea voucherelor

Ministrul Mediului Costel Alexe a anunțat, marți, că proprietarii de autoturisme care vor să le caseze prin programul „Rabla Clasic” pot obține un voucher de casare în valoare de 3.500 de lei, potrivit  transparentnews.ro

De asemenea, ministrul a mai spus că există posibilitatea ca acel voucher să fie folosit și la achiziționarea de motociclete.

„Sperăm că vom satisface astfel dorința a foarte mulți români care au așteptat această nouă introducere în program”, a declarat Costel Alexe, într-o conferință de presă, marți la Ministerul Mediului.

Și în acest caz, trebuie casată o mașină veche, iar prima va fi de 3.500 de lei. Această sumă a fost stabilită, explică ministrul Mediului, pentru fi creată echitate între cumpărătorii de mașini și cei de motociclete. Astfel, voucherul va reprezenta 10% din valoarea unui vehicul.

Ministrul a anunțat și o creștere a eco-bonusului pentru mașinile hibride convențional, cele care nu se încarcă la priză, de la 1.700 de lei la 2.500 de lei.

Costel Alexe spune că în urma noilor prevederi din program, suma maximă decontată prin „Rabla Clasic” poate atinge 2.000 de euro în cazul persoanelor care își cumpără o mașină nouă ce respectă două eco-bonusuri.

„De exemplu dacă un român va alege să cumpere o mașină hibrid convențional cu pragul de emisie de 96 CO2, i se vor deconta din costul total al mașinii 2.000 de euro. Cu alte cuvinte, eco-bonusurile pot fi combinate între ele și se adaugă la prima de casare”, a exemplificat ministrul.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *