Florin Cîțu este noul premier al României. Încep negocierile pentru o nouă majoritate în Parlament

Președintele României, Klaus Iohannis a anunțat, miercuri seară, că după consultările cu toate partidele politice noul premier să fie Florian Cîțu.

Prim-ministrul desemnat, Florin Cîţu, şi premierul interimar, Ludovic Orban, au susţinut miercuri seara declaraţii de presă la Palatul Victoria, potrivit  transparentnews.ro

Premierul desemnat, Florin Cîţu, a declarat miercuri seara că nominalizarea sa de către preşedintele Klaus Iohannis îl onorează şi îl încarcă de responsabilitate. Cîțu a anunţat că împreună cu Ludovic Orban va demara negocierile pentru a forma o nouă majoritate.

„Aş vrea să mulţumesc domnului preşedinte al României, Klaus Iohannis, vreau să mulţumesc preşedintelui PNL, Ludovic Orban, pentru susţinere şi pentru încredere. Este o propunere care mă onorează şi care mă încarcă de responsabilitate. În baza acestei desemnări voi avea discuţii cu partidele parlamentare pentru constituirea unei majorităţi împreună cu Ludovic Orban, voi avea în plan un calendar al negocierilor. Fac parte din echipa guvernamentală condusă de Ludovic Orban şi din echipa PNL. Desemnarea mea este o garanţie a continuităţii în guvernare a PNL, dar şi a orientării strategice a partidului pentru depesedizarea României. În cel mai scurt timp voi înainta Parlamentului lista guvernului şi a programului de guvernare şi sper că de data aceasta PSD nu va mai tergiversa calendarul”, a declarat Cîţu, după ce preşedintele l-a desemnat pentru funcția de prim ministru.

La rândul său, premierul interimar, Ludovic Orban, a arătat că premierul desemnat va avea tot sprijinul său și al PNL. Orban a anunțat că vineri conducerea PNL se va reuni pentru a valida componența noului guvern.

„Salut decizia preşedintelui României de desemnare pentru funcţia de prim-ministru a colegului meu de partid şi de guvern Florin Cîţu. Este o decizie extrem de importantă, care are ca obiectiv deblocarea situaţiei care este creată în mod artificial de PSD şi de prelungirile sale instituţionale. Decizia preşedintelui este conformă cu voinţa PNL. (…) Vom susţine această propunere”, a declarat Ludovic Orban la Palatul Victoria.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *