Primele măsuri împotriva Sorinei Pintea. „Actele de corupţie să fie pedepsite aspru”

Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş  a afirmat, după ce Sorina Pintea a fost reținută de DNA pentru luare de mită, că aceasta va fi înlocuită din funcție și suspendată din PSD, potrivit  transparentnews.ro

„Voi propune, luni, elaborarea unui act administrativ pentru instalarea unui manager interimar la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Doctor Constantin Opriş” din Baia Mare care să asigure buna funcţionare a spitalului în condiţiile de restricţionare a accesului în spital din cauza coronavirusului şi vom demara o ancheta a Corpului de Control al Consiliului Judeţean la Serviciul de achiziţii publice a spitalului. Voi propune, de asemenea, suspendarea din PSD a doamnei Pintea şi a tuturor celor care ar putea avea legătură cu acest caz până la soluţionarea în instanţele de judecată a acuzaţiilor” a precizat Gabriel Zetea.

El a subliniat că vă solicita conducerii interimare a PSD implementarea unor măsuri „pentru ca actele de corupţie să fie pedepsite aspru din punct de vedere politic”.

„Voi cere Conducerii Centrale Interimare a PSD modificarea Statutului PSD pentru implementarea imediată a unui set de măsuri pentru ca actele de corupţie să fie pedepsite aspru din punct de vedere politic. Cei care fac parte din PSD trebuie să fie în primul rând oameni cinstiţi, iar PSD are obligaţia de a fi în prima linie a luptei anticorupţie în România!”, a adăugat Gabriel Zetea.

Tribunalul Bucureşti a decis, sâmbătă seara, arestarea preventivă pentru 30 de zile a Sorinei Pintea în dosarul în care este acuzată de luare de mită.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *