Începe experimentarea unui vaccin pentru COVID-19 în România. Testarea este gratuită

 

Un vaccin experimental va fi adus din Marea Britanie și în România, iar testările vor începe foarte curând.

Cercetările ar putea fi terminate în aproximativ un an, iar după aceea, în funcție de rezultate, serul va putea fi folosit la scară largă, potrivit transparentnews.ro

Între timp, România încearcă să crească numărul testărilor pentru depistarea COVID-19. Și clinicile private au început să facă analize.

Vaccinul experimental destinat populației care nu a fost infectată cu noul coronavirus va fi adus din Marea Britanie peste aproximativ o lună. Pâna atunci, Agenția Națională a Medicamentului va da avizele necesare.

Institutul Matei Balș a stabilit un protocol de colaborare cu Marea Britanie. Acolo, ca și în Statele Unite a început deja testarea vaccinului.

Vor fi făcute studii clinice pe voluntari din toate categoriile de vârstă.

Între timp, autoritățile medicale de la noi din țară continuă testarea persoanelor suspectate că ar fi infectate cu noul coronvirus.

Mai sunt disponibile 4000 de teste iar până în aprilie vor mai fi cumpărate 45 de mii. O parte dintre analize se fac la Institutul Cantacuzino.

Și unele clinici private au început să facă teste pentru depistarea infecţiei cu coronavirus iar altele să le prelucreze la cererea aurorităților.

Cu un bilet de trimitere de la medicul epidemiolog, testarea este gratuită. Dacă nu ai însă un bilet, poţi să te testezi contra cost cu aproximativ 350 de lei

Experții în domeniu spun ca toți operatorii privați care fac aceste teste ar trebui să fie sub stricta coordonare a Ministerului Sănătății.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *