Îndemnul Papei Francisc către întreaga omenire. „Propun creştinilor să-şi unească vocile”

Duminică după rugăciunea Angelus, Papa Francisc a solicitat tuturor credincioșilor să spună rugăciunea „Tatăl Nostru”, Pe data de 25 martie, la ora 12:00, potrivit  transparentnews.ro

„În aceste zile în care omenirea tremură în faţa ameninţării pandemiei, mi-ar plăcea să propun creştinilor să-şi unească vocile “, a spus Papa.

Sfântul Părinte i-a convocat astfel pe toţi credincioşii din lume să spună rugăciunea „Tatăl Nostru”, miercurea viitoare la ora 12.00.

Două zile mai târziu, vineri 27 martie, Papa a anunţat că va prezida la 18:00 ora locală (17:00 GMT) un moment de rugăciune în Piaţa Sf.Petru.

„Începând de acum, vă invit pe toţi să participaţi spiritual cu ajutorul mass-media. Vom asculta Cuvântul Domnului, ne vom înălţa rugăciunile, vom preaslăvi Sfânta Euharistie, iar la sfârşit voi pronunţa Binecuvântarea Urbi et Orbi, la care se va adăuga posibilitatea iertării universale a păcatelor”, a spus Papa.

„Vrem să răspundem în faţa pandemiei cu o pandemie de rugăciune, compasiune şi tandreţe. Să ne menţinem uniţi”, a subliniat Suveranul Pontif.

Papa Francisc a celebrat duminică sfânta liturghie şi rugăciunea Agelus în Sala Bibliotecii Vaticanului, care a fost transmisă online.

Sfântul Părinte a apărut apoi la fereastra Palatului Apostolic pentru a binecuvânta piaţa Sf.Petru, total pustie, după ce Vaticanul a interzis accesul credincioşilor până la 3 aprilie, ca măsură de evitare a contagierilor şi de frânare a epidemiei.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *