Iohannis, apel către toți românii. „Nu ne vom opri și vom lua măsuri chiar mai dure”

Foto: adevarul.ro

 

Președintele României, Klaus Iohannis, se adresează românilor pentru prima oară după instaurarea noilor restricții în societatea românească, dar și după înregistrarea primelor decese cauzate de noul coronavirus, potrivit  transparentnews.ro

Klaus Iohannis a făcut un nou apel la români spre responsabilitate și a explicat că măsurile adoptate până acum, chiar dacă îl mâhnesc, au fost luate pentru protejarea noastră.

Președintele Iohannis a mai spus că vor fi luate și alte măsuri, și mai dure, atunci când realitatea o va impune.

„Măsurile restrictive de până acum au fost luate gradual, în funcție de etapa în care ne-am aflat din punctul de vedere al transmiterii virusului în comunitate. Ca om care iubește democrația, orice restrângere în exercitarea drepturilor fundamentale mă mâhnește profund.

(…) Nu este o decizie ușoară, dar este necesară pentru a proteja sănătatea românilor și a familiilor acestora. Ne confruntăm cu o situație fără precedent, în care viața fiecărui cetățean depinde de decizii ferme”, a declarat Klaus Iohannis.

„Vreau ca fiecare român să înțeleagă că nu ne vom opri și vom lua măsuri chiar mai dure în momentul în care vor deveni absolut obligatorii pentru limitarea răspândirii virusului”, a mai spus Iohannis

Klaus Iohannis a criticat și modul în care unii politicieni încearcă să câștige capital politic de pe urma pandemiei.

„În aceste momente dramatice, cu atât mai reprobabile sunt încercările unor politicieni, inclusiv aleși locali, de a folosi criza generată de noul coronavirus în bătălia electorală.

Nu este momentul răfuielilor politice! A încerca să câștigi capital politic în aceste clipe denotă un cinism înfiorător și o lipsă de responsabilitate de neimaginat”, a declarat Klaus Iohannis.

Bilanțul cazurilor de infectare cu coronavirus în România a ajuns la 576, cu alte 143 cazuri noi, potrivit raportării oficiale de luni de la ora 13.00.

Acesta este cel mai mare număr de îmbolnăviri anunțat într-o zi de la apariția COVID-19 în România.

Începând de duminică, în România au fost înregistrate șapte decese din cauza coronavirusului.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *