Rareș Bogdan despre explozia prețurilor la alimente din România. „Nu veți mai fi considerați niciodată oameni, ci niște câini turbați!”

 

Tarabele piețelor din București sunt încă pline cu fructe, legume și verdețuri de sezon. Dar prețul aste vehiculat de comercianți devenind aproape astronomic pentru cumpărători, potrivit  transparentnews.ro

Kilogramul de cartofi se vinde și cu 5 lei, iar în unele supermarketuri și piețe, ardeiul gras se vinde cu 20-40 de lei pe kilogram.

Asta se întâmplă acum în România, în timp ce în alte țări europene, cum ar fi Itelia, țara cea mai lovită de pandemia de coronavirus, prețurile la alimente au scăzut chiar și cu 25%.

Scăderea prețurilor în țările civilizate europene este justificată prin puterea mai mică de cumpărare și ca o măsură de protecție socială în această perioadă extrem de grea.

Despre această situație, europarlamentarul Rareș Bogdan a postat pe pagina sa de socializare un comentariu în care-și manifestă revolta la ce se întâmplă în România.

„Blestemaților! Vă doresc faliment și șomaj, speculanților! Dar să nu veniți apoi să plângeți, căci meritați să putreziți în închisori! Faceți trafic cu nenorocire, luați pensionarilor, familiilor cu copii, nevoiașilor de toate felurile, speranța, le sporiți temerile că ar putea muri de foame! Nu aveți niciun dram de suflet?

Dacă v-ar mânca inima câinii, cum urlă de durere Poetul transformat în nebun doar deoarece a avut curaj, și tot ar fi puțin!

Speculanților, ați simțit că se apropie de toți prăpastia și ați decis că trebuie să cadă doar cei mai oropsiți? Nu aveți mame, copii, bunici? Unde trăiți voi, cei care ați renunțat la ultima fărâmă de omenie? Cine v-a transformat pe voi în semizei?

Cine v-a dat dreptul să creșteți de cinci ori prețul la cartofi, măcelărind regulile comerțului liber? V-ați bazat pe nerozia românilor în cele mai dramatice momente prin care trebuie să se mobilizeze să pășească? V-ați înșelat! Câștigul obținut acum vă va otrăvi, va atârna pe vecie deasupra capului vostru, fără șansă de a-l înlătura vreodată!

V-ați bazat pe faptul că primăriile sunt asaltate de probleme și sunt în linia întâi a luptei cu nenorocirea asta de virus, deci nu au destui oameni să vă controleze! Nu au, căci trebuie să ducă mâncare celor pe care vreți voi să-i împingeți în groapă! Nu au, căci trebuie să patruleze pe străzi, să-i ferească pe oameni de greșeala de a se pune în pericol!

Nu veți mai fi considerați niciodată oameni, ci niște câini turbați! Veți avea și voi nevoie de ajutor, dar vi se va întoarce spatele. Aveți vecini, prieteni, cunoscuți! Aveți copii care riscă să fie priviți cu suspiciune de colegii lor. Îi condamnați la izolare! Vreți să li se pună ștampila de „copilul speculantului” și să nu mai poată scăpa o viață de ea? Inconștienților, de ce-i stigmatizați?

Singurii care vă vor ajuta, dacă vă vor durea rinichii, vor fi medicii, cei care sunt unele dintre victimele dorinței voastre de profit pe bază de tragedie! Iar dacă veți dori să vă construiți o casă, căscați ochii! Să nu cumva să apelați la muncitorii unei firme de construcții al cărei patron mi-a spus că oamenii, toți proveniți de la case de copii, acum bărbați în toată firea, au început să plângă de disperare!

Speculanților, vă cade bine în stomac mâncarea?

Știți că o aveți deoarece un bătrânel a renunțat la un medicament pentru a-și cumpăra două măști, una pentru el, alta pentru iubirea vieții lui, împreună cu care se roagă acum la Dumnezeu?

Speculanților, vreți să vă schimbați mașina? Știți că o veți face pe spinarea unor dascăli pensionari, poate chiar cei care v-au învățat să scrieți?

Speculanților, ordinarilor, vreți să vă scoateți pârleala pe spinarea unor nevoiași care caută disperați spirt?

Speculanților, blestemaților, vreți să vă cumpărați mașini noi și elicoptere cu prețul vieții unor copii bolnavi de cancer?

P.S. Cer plafonarea de urgență a adaosurilor comerciale la alimentele de bază, medicamente de strictă necesitate și materiale sanitare! Maxim un adaos de 7/8%”, a scris, miercuri, Rareș Bogdan pe Facebook.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *