Peste 200.000 de români vor să revină în țară. Măsuri de ultimă oră la granița cu Ungaria

 

În România sunt așteptați în următoarea perioadă peste 200 de mii de români, care urmează să se întoarcă în țara cu ocazia sărbătorilor pascale, potrivit  transparentnews.ro

Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Administrației și Internelor, a declarat că absolut toți cetățenii care vor intra în țară vor intra automat în carantină.

Așadar, se anunță un Paște cu probleme pentru românii care aleg să se întoarcă în România, deoarece vor fi plasați imediat în carantină. Aceștia vor fi plasați în carantină fie la domiciliul lor, fie în locuri puse la dispoziție de autorități.

”Toate persoanele care intră în țară vor intra obligatoriu în carantină. S-au format anumite culoare pentru a nu intra în contact cu alte persoane. În ultima lună, 50.000 de români au revenit în țară din Italia. Cei carantinați sunt conduși la centrul de carantină, iar cei izolați sunt conduși la domiciliu, pentru fiecare cetățean în parte. Nu se aplică celor care sunt în tranzit, celor străini”, a declarat Bogdan Despescu

 

Secretarul de stat din Ministerul Administrației și Internelor a spus și că amenzile au fost actuaizate pentru cei care încalcă legea. ”Ordonanța 1 din 1999 privind Starea de Urgență avea reglementate măsuri de sancționare la nivelul 1999. Puteau plăti jumătate din minimul amenzii în 24 de ore, respectiv, 50 de lei. Amenzile s-au mărit de la 31 martie, astfel încât persoanele fizice pot primi amenzi cuprinse ître 2.000 și 20.000 de lei, iar persoanele juridice pot fi amendate cu sume cuprinse între 7.000 și 70 de mii de lei”.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *