Veste bună pentru toți românii. Ce se întâmplă cu facturile la utilități

 

Un proiect care prevede amânarea pentru o perioadă de trei luni a plății utilităților a fost adoptat, vineri, de Camera Deputaților.

Potrivit actului normativ, românii ar putea să nu plătească pe o perioadă de trei luni facturile la apă-canal, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice și de internet, cablu TV, potrivit  transparentnews.ro

Nu intra în lege si nu se prevede amânarea plății pentru serviciile de voce și date mobile, aici facturile trebuie achitate în continuare potrivit actului normativ.

Au fost 243 de voturi pentru, 81 de voturi contra si 3 abtineri. Legea mai trebuie promulgată de șeful statului ca să intre în vigoare si până atunci nu se aplică. Liberalii au votat contra și au anunțat că vor ataca legea la CCR.

Proiect de Lege pentru acordarea unor facilităţi fiscale contribuabililor persoane fizice şi juridice:

Art. 4.- (1) La cererea beneficiarului, persoană fizică afectată direct sau indirect de măsurile impuse de autoritățile competente, pe perioada stării de urgență sau a operatorului economic, a cărui activitate a fost oprită sau a căror venituri sau încasări s-au diminuat cu minimum 15% în luna în curs raportat la media celor două luni anterioare, se amâna la plată, pentru o perioada de 3 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, plata serviciilor de utilităţi: apă-canal, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice și de internet, cablu TV, cu excepția serviciilor de voce și date mobile.

(2) La expirarea perioadei de 3 luni menționate la alin.(1), beneficiarii de servicii de utilități vor plăti sumele scadente, eșalonat, pe o perioadă de 12 luni de la expirarea perioadei, fără a li se percepe dobânzi și penalități de întârziere.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *