Spania, țara unde morții se îngroapă provizoriu. La morgi, cimitire și crematorii sunt cozi de neimaginat

Serviciul de pompe funebre din Spania roagă familiile persoanelor decedate din cauza coronavirusului să accepte să își înmormânteze provizoriu rudele pentru următorii doi ani, potrivit  transparentnews.ro

În toată țara, dar mai ales la Madrid și Barcelona, la morgi și cimitire sunt cozi de neimaginat, iar crematoriile nu mai fac față numeroaselor cereri.

Din luna martie, de când Spania a înregistrat tot mai mulți morți din cauza virusului SARS COV2, cererile de incinerare au cunoscut o creștere masivă, față de procesiunea „clasică” de înhumare.

Având în vedere această situație, familiilor li se va propune să-și „îngroape provizoriu” decedatul timp de doi ani și apoi să continue exhumarea și incinerarea ulterioară, fără costuri suplimentare.

„Unele familii pot solicita înmormântare temporară și după doi ani această incinerare ,se poate face gratuit”, a precizat, luni, într-o conferință de presă consilierul și președintele sectorului Cimitirelor din Barcelona, ​​Eloi Badia.

Spania a înregistrat, luni, 130.759 de cazuri confirmate pozitiv cu coronavirus, cu aproximativ 1800 mai multe decât în Italia. Numărul morților a ajuns la 13.055 de persoane.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *