Ordonanța militară nr 9. Noi măsuri înainte de Paște

În această după-amiază, la sediul MAI, a avut loc o ședință de lucru la care a participat ministrul Marcel Vela, premierul Ludovic Orban și secretarul de stat Raed Arafat, potrivit transparentnews.ro

„ Intrăm de mâine într-o perioadă foarte importantă în privința gestionării situației create de coronavirus. Este foarte important să avem puterea de a îmbina latura spirituală cu cea a prevenirii răspândirii acestui perfid inamic.

Fac apel să respectaţi prevederile ordonanţelor militare:  Evitaţi aglomeraţia, evitaţi interacţiunea cu alte persoane. Nu mergeţi în vizită, nu primiţi vizite în perioada Paştelui.  Sunt încrezător că vom trece peste această perioadă extrem de dificilă.

Așa cum știți, starea de urgenţă a fost prelungită. Era imperios necesar şi cred că toţi înţelegem acest lucru. Vă asigur că MAI şi structurile partenere nu se relaxează în această perioadă. Vor fi la datorie poliţişti, jandarmi, pompieri, militari ai MApN, poliţişti locali și alți angajai ai instituțiilor partenere.

Pentru  face un nou pas pentru evitarea răspândirii noului coronavirus, astăzi am semnat și am prezentat spre avizare premierului Orban Ordonanța Militară nr. 9.

Am suspendat zborurile dinspre și către Românie din: Marea Britanie, Irlanda de Nord, SUA, Belgia, Olanda, Turcia, Iran, Italia, Franța și Germania.

Totodată am reglementat excepţia la normele de izolare pentru navigatori. Dacă aceştia nu prezintă simptome, toate echipajele de la bordul navelor îndeplinesc aceleaşi condiţii ca şoferii de la camionale de marfă. Un alt punct important în analiză a fost cel cu privire la pieţe: ele rămân deschise şi în aceaastă perioadă în baza actelor normative incidente care reglează activitatea lor, cu condiţia respectării tuturor ordonanţelor militare.

Fac un apel pentru evitarea aglomeraţiei în interiorul pieţei, Cine nu respectă acest lucru riscă închiderea pieţei agroalimentare.

De asemenea, cu privire la interzicerea exportului de grâu şi a altor produse derivate: articolele care interzic acest export îşi încetează aplicabilitatea.

Le mulțumesc celor din diaspora că au înțeles că aceste sărbători la distanță reprezintă iubire și prețuire pentru cei dragi. Trebuie să precizez că venind în ţară, se pun în situaţia în care ne obligă să aplicăm ordonanţele militare, ceea ce înseamnă că vor sta în locuri special amenajate de carantină. Situaţie care nu face plăcere nimănui“, a transmis ministrul Marcel Vela.

Lucian Ionescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *