PSD a fost oprit din acțiunea de a servi interesele antiromânești ale Ungariei. Marcel Vela: „Sunt capabili să facă aceste trocuri politice. Au intenționat să treacă legea tacit”

Încă o dovadă că PSD nu a avut niciodată vreo picătură de sentiment românesc.

După trecerea tacită a proiectului privind autonomia așa-zisului Ținut Secuiesc în Camera Deputaților, ministrul de Interne, Marcel Vela afirmat că acest lucru s-a făcut cu premeditare, potrivit transparentnews.ro

„Este o dovadă că PSD este preocupat de probleme politice, de alianțele pe care le poate face la nivelul consiliilor locale și al consiliilor județene, și nu de interesul statal”, a spus Vela.

„Am urmarit evenimentul cu foarte mare atentie si toate observatiile, acuzele, parerile contradictorii ale PSD cum ca din cauza starii de urgenta a trecut tacit, sau din motive de-a dreptul jenante, azi au avut capacitatea sa se organizeze. Cheia a fost la Birourile Permanente ale Parlamentului, unde majoritatile sunt controlate de PSD, ALDE si UDMR. Parerea mea e ca au intentionat sa treaca legea tacit, e o dovada a faptului ca PSD e preocupat de probleme politice, de aliantele pe care le pot face la nivelul consiliilor locale si al consiliilor judetene. Nu se explica altfel, intr-o perioada ca asta, unele partide sa fie preocupate de intelegeri subterane. Dincolo de lipsa de respect pentru interesul natiunii, si mai grav e ca nu tin de interesul statal si sunt capabili sa faca aceste trocuri politice, unele la limita legii, a sentimentului de a fi la inaltimea inaintasilor care si-au dat viata pentru a avea un stat unitar, suveran si independent”, a declarat ministrul de Interne, Marcel Vela.

„Liderii UDMR ar trebui sa se gandeasca ca in Romania inca functioneaza ca o uniune, nu ca un partid. Faptul ca o uniune face asemenea lucruri care impart tara intre proautonomie si antiautonomie nu face bine, mai ales intr-o situatie in care toti trebuie sa avem grija de sanatatea tuturor”, a mai spus Vela.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *