Academia Română dă soluția. Ioan Aurel Pop: „România trebuie să fie în câştig”

Cancelarul austriac, Sebastian Kurz, a anunțat că guvernul acestei țări acţiona în sensul reducerii taxelor pentru angajaţi şi a majorării celor ale companiilor. Măsura austriecilor vine după ce Ungaria a decis impozitarea suplimentară a multinaționalelor și a băncilor, potrivit transparentnews.ro.

Despre acest lucru, președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, a spus că modelul austriac ar putea fi aplicat și în România.

Academicianul a oferit și motivele pentru care multinaționalele ar trebui să aibă un impozit mai mare.

„Acţiunea întreprinsă de Austria, ţară care nu a trecut prin comunism, e o soluţie de protecţionism. După 1989 am stabilit reguli foarte laxe, pentru aceste firme străine, de la bănci, la companii de exploatare a resurselor naturale, fără să ne gândim la o protecţie a bunurilor acestui popor. Pledez pentru o muncă stăruitoare a poporului român. Firmele străine trebuie să înţeleagă ce datorii au faţă de acest popor. România trebuie să fie în câştig de pe urma profiturilor uriaşe ale multinaţionalelor. Muncim fără a beneficia de pe urma acestei munci. Suntem interesaţi de bunăstarea acestei naţiuni,” a declarat academicianul-șef Ioan Aurel Pop.

„La nivel naţional şi european, vom combate toate formele de evaziune fiscală şi toate practicile incorecte ale marilor companii, deoarece toată lumea trebuie să îşi achite contribuţiile în mod corect, în perioade de acest fel”, a avertizat liderul de la Viena.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *