A venit vremea scadenței pentru pesediști? Cui îi mai pasă de tragediile pandemiei?

 

Încă un proiect de lege scos de la naftalina perversității politice românești a ieșit la iveală. Comisia Juridică a Senatului, condusă de pesedistul Şerban Nicolae a dat vot favorabil unui proiect  inițiat de UDMR prin care steagul secuiesc ar putea fi arborat pe instituţiile publice din Ardeal alături de tricolorul românesc, potrivit transparentnews.ro

„Autorităţile administraţiei publice locale, instituţiile publice aflate în subordinea acestora, organismele prestatoare de servicii publice şi de utilitate publică, de interes local sau judeţean prevăzute la alineatul 1, prin hotărârea organelor deliberative sau după caz, organelor de conducere pot adopta şi folosi, alături de însemnele oficiale ale României, şi alte însemne, simboluri care să exprime identitatea etnică, istorică, culturală şi economică a cetăţenilor aparţindând minorităţii naţionale, locuitori ai unităţii administrativ teritoriale în cauză”, arată articolul 94, alineat 3 din proiectul UDMR adoptat tacit de Senat la începutul lunii aprilie.
Dacă nu a mers cu autonomia, udemeriștii au „atacat” cu un alt proiect de lege  prin care vor șă-și atingă țelul pentru care au dat mâna prin culisele perverse ale politicii cu nepuțincioșii și incompetenții politicieni români.

Așadar, UDMR vrea ca steagul secuiesc să fie arborat legal lângă drapelul României. Iar proiectul de lege propus de parlamentarii Uniunii a trecut tacit de Senat. Acum, aleșii PSD și PNL vor respingă inițiativa la Camera Deputaților. Documentul prevede și ca limba maghiară să devină obligatorie în instituțiile din mai multe localități.

Parlamentarii UDMR susțin că au depus proiectul anul trecut, după ce Codul Administrativ a fost contestat la CCR de Avocatul Poporului. Un articol propune ca alături de însemnele României să fie folosite și alte simboluri, precum drapelul comunității maghiare.

Inițiatorii propun și amenzi de până la 50 de mii de lei pentru cei care încalcă aceste prevederi. Adică, mai pe românește, dacă steagul propus de udemeriști nu va fi arborat alături de drapelul românesc, atunci, conducătorul instituției respective să fie aspru sancționat. În  SUA sau în oricare țară din Europa tot așa se întâmplă? Desigur, nu! Și asta pentru că politicienii de acolo, măcar nu-și afișează prostia, trădarea și incompetența.

PNL și PSD, susțin că inițiativa nu va primi votul deputaților.

Zilele trecute la Camera Deputaților, a fost adoptat, tot tacit, un proiect pentru înființarea legală a Ținutului Secuiesc. A fost respins definitiv de Senat, iar președintele Klaus Iohannis a ieșit cu un atac dur, ce a provocat reacții la Budapesta. Însă și alte inițiative asemănătoare zac prin sertarele birourilor din Parlament.

Proiectul propus de UDMR, care a trecut tacit de Senat, prevede și ca autoritățile sunt obligate să folosească limba minorităților în zonele în care acestea au o pondere de cel puțin 20 la sută din numărul locuitorilor.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *