Dacă ești „fierbinte”, stai acasă. Măsuri care se vor aplica după ieșirea din starea de urgență

Tot mai mulţi se pregătesc pentru momentul relaxării restricţiilor de deplasare. Cu toate acestea, specialiștii discută despre o situație la care puțină lume s-a gândit, potrivit transparentnews.ro

Ar fi vorba despre faptul că acest coronavirus nu va dispărea așa de repede, precum am vrea noi, și atunci de impun unele măsuri pentru limitarea și prevenirea răspândirii lui.

Sunt şanse mari ca măsurarea temperaturii să devină obligatorie la intrarea în spaţiile publice închise. Specialiştii discută despre pragul de alarmă – de la ce temperatură să nu mai fie permis accesul la locul de muncă şi în diverse entităţi publice şi private. Chiar şi în unităţile turistice e fierbinte subiectul.

Preventiv, a început instalarea aparatelor care măsoară de la distanţă temperatura corpului, chiar dacă încă nu sunt obligatorii la intrarea în spaţiile publice închise. Unii pot avea surprize.

Dacă am mers prin soare sau am coborât dintr-o maşină încinsă, aparatul va da alarma. Aşa că vom aştepta puţin pentru a repeta măsurătoarea.

Specialiştii din comisia ştiinţifică antiCovid discută despre temperatura de alertă. De la 38 de grade începe febra, unul dintre simptomele infecţiei cu virusul care a dat peste cap lumea. Pragul roşu al termometrului începe însă de la 37 de grade.

Cei cu temperatura peste pragul stabilit vor fi opriţi la intrare. Şi va trebui să discute cu medicul ca să afle de la ce au picat proba termometrului.

Cei care ajung în aeroporturi şi în unele spitale sunt monitorizaţi cu ajutorul termoscannerelor. Acestea sunt utile mai ales în zonele cu trafic mare de persoane.

În locurile cu puţină lume, pot fi folosite şi termometre de mână, care măsoară temperatura fără atingere. Cei mai mulţi purtători ai virusului nu fac însă febră.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *