Dezvăluiri din culisele trădării. Ana Birchall dă cărțile pe față. „Am refuzat să semnez!”

După ce proiectul de autonomie a așa zisului „Ținut Secuiesc” a trecut pe ascuns de Camera Deputaților cu împlicarea direct a PSD, a izbucnit un scandal monstru la nivel național, potrivit transparentnews.ro

În atare situație fostul premier Viorica Dăncilă a ieșit de la naftalina în care se ascunsese după demisia din toamna anului trecut și arată furibund cu degetul chiar spre președintele interimar care i-a luat locul în conducerea partidului, Marcel Ciolacu.

„Adoptarea tacită în Camera Deputaților a autonomiei Ținutului Secuiesc va afecta pe termen mai lung PSD. Adică cel puțin atât timp cât emblema acestui scandal – Marcel Ciolacu – se va afla în fruntea partidului.

Marcel, eu am avut decența de a-mi da demisia după o înfrângere (onorabilă) la prezidențiale. Tu, din păcate, nu ai nici măcar curajul de a recunoaște că ai băgat PSD într-o criză”, a scris Dăncilă pe Facebook.

În acest context, fostul ministru al Justiției, Ana Birchall a postat pe pagina sa de socializare un comentariu în care face dezvăluiri incredibile despre perioada când frâiele social-democraților erau în mâinile Vioricăi Dăncilă.

De fapt este vorba despre o altă trădare a pesediștilor la adresa poporului român. Viorica Dăncilă a fost de acord cu introducerea limbii maghiare obligatorii în Ardeal.

„Zilele acestea când am citit “războinicele” declarații ale doamnei Dăncilă, sincer m-a bufnit râsul și mi-am propus să o ignor…. dar când văd că, în continuare, cu un tupeu pe care rar l-am întâlnit la o persoană tot declară în stânga și în dreapta cum a apărat domnia sa Constituția etc, nu pot să nu scriu aceste rânduri, ca să așezăm totuși adevărul acolo unde este!

Fără a scuza sau tolera ce s-a întâmplat în Camera Deputaților, eu fiind printre primele persoane care am reacționat și public exact atunci când am aflat de adoptarea tacită (postare pe FB, joi ora 22.38), o provoc public pe doamna Dăncilă ca până luni să își aducă aminte de amendamentul pe care UDMR voia să îl introducă în Codul Administrativ și ce “discuții” am avut cu domnia sa și ce reproșuri am primit atunci, tocmai pentru că “răzvrătita” de astăzi era în favoarea includerii acelui amendament in Codul Administrativ!

Amendamentul respectiv NU a fost inclus in forma Codului Administrativ adoptată în Guvern pentru că in calitate de ministru al justiției am formulat observații și am refuzat să semnez! Ca să o ajut îi spun că este legat de limba maghiară și are forma amendamentului introdus de UDMR la Codul Administrativ și trecut tacit în Senat! Daca totuși nu își aduce aminte, poate să ceară ajutor domnului deputat Suciu Daniel, fost vicepremier!

P.S. “A făcut furori în Parlamentul European”. Și ea nu nimerește două vorbe din zece în engleză, nu mai zic de franceză… Dar ca să te laude Sputnik trebuie să ai niște merite deosebite!”, a scris Ana Birchall, pe pagina sa de Facebook.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *