Descoperirea care poate salva omenirea. Virusul ucigaș poate fi scos din organism

Henry Ji, fondatorul Sorrento Therapeutics, o companie farmaceutică americană, a afirmat că a fost descoperit un anticorp care poate bloca total noul coronavirus, potrivit transparentnews.ro

Oamenii de știință au analizat miliarde de anticorpi, dintre care au identicat câteva sute capabili să influențeze noul virus. Apoi au selectat câtva zeci de anticorpi, studiile ulterioară arătând însă că doar unul dintre ei – STI-1499 – are forța necesară pentru a proteja în totalitate celulele omului de infecția cu SARS-CoV-2.

Experții americani au explicat că respectivul anticorp învăluie virusul și îl elimină din organism în decurs de patru zile.

„Subliniem că nu este vorba despre un medicament. Avem însă o soluție care sigur funcționează”, a insistat doctorul Henry Ji, fondatorul Sorrento Therapeutics.

Având în vedere că testele se desfășoară numai în condiții de laborator, compania nu a primit aprobarea pentru lansara preparatului.

Doctorul Ji a apreciat că, grație acestui medicament, regimul de carantină va putea fi suspendat în toate țările.

„Dacă avem în organism un anticorp de neutralizare, nu mai este nevoie de distanța socială”, a explicat omul de știință.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *