România a devenit OFICIAL taraba Europei. Slugarnici la mila stăpânirii UE

Marca „Produs în România” dispare pentru a face loc produselor aduse din import, potrivit transparentnews.ro

Legea nr. 28/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare vine cu schimbări majore la raft.

Mai multe modificări legislative, care au avut loc luna trecută şi care au intrat în vigoare din 16 mai, dezavantajează producătorii autohtoni și vor induce în eroare mii de cumpărători.

Ei bine, potrivit Legii nr. 28/2020 care a venit în completarea Legii nr. 321/2009, cea mai mare schimbare este aceea că nu vom mai vedea la raft produsele românești și asta pentru că au fost interzise la raft cuvintele “produs în România”. Astfel, comercianții nu vor mai putea afişa faptul că este vorba despre produse româneşti, ceea ce va face ca acestea să fie mai greu de identificat.

Alte modificări vin pentru comercianți. Dacă până acum erau obligați ca în termen de 30 de zile să plătească marfa producătorului, această regulă a fost eliminată.

Mai mult, termenul de 7 zile în care trebuiau plătite produsele proaspete a crescut de la 7 la 14 zile.

Totodată, s-a eliminat și obligativitatea comerciantului de a acorda spaţii distincte de expunere şi vânzare a produselor româneşti și obligativitatea de a avea în magazin 51% dintre produse doar românești, indiferent că e vorba despre carne, ouă, legume, fructe, miere de albine sau produsele lactate și de panificaţie.

Adrian Rădulescu, președintele Asociației Fermierilor din România și fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, a explicat că am fost obligați de Comisia Europeană să schimbăm legea pentru că altfel am fi luat foarte multe amenzi, România făcând o ilegalitate.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *