Un britanic s-a trezit din comă vorbind perfect franceza. Medicii nu-și explică fenomenul

Medicii dintr-un spital din Marea Britanie au fost uluiți după ce un tânăr s-a trezit din comă, crezând că are vârsta de șase ani și vorbind perfect franceza, potrivit transparentnews.ro

Mai mult, britanicul Rory Curtis a avut capacitatea ieșită din comun de a se recupera uimitor de repede, dar și faptul că a început să vorbească cu accentul unui nativ francez.

Britanicul a ajuns în comă la spital, după un grav accident rutier. După șase luni de comă, Rory Curtis s-a trezit vorbind fluent limba franceză, cu un accent specific nativilor, şi fiind convins că are șase ani.

În prezent el este frizer şi spune că a s-a recuperate după accident și nu-și explică cum de are annumite capacități pe care nu le avea înainte de evenimentul dramatic.

Singura explicație pentru acest caz bizar, pare să fie tratamentul care i-a fost administrat. El  a fost tratat cu un medicament experimental – SYNAPSE – propus de cercetătorii din domeniul neurologiei, s-a recuperat miraculos şi povesteşte acum, la 30 de ani, că a învăţat din nou să trăiască.

„Am crezut că am şase ani. Apoi opt, apoi zece. A fost dificil. Credeam că am şase ani, că bunicii mei sunt în viaţă, întrebam unde e căţeluşul pe care îl avusesem când eram mic. Apoi credeam că am 8 ani, 10 ani, 12 ani, eram foarte dezorientat, am trecut prin mai multe etape. Mama mea a trebuit să îmi povestească multe chestii.

Îmi amintesc că multe maşini au intrat în spate şi în lateral, apoi a venit un elicopter.  Când m-am trezit aveam un dialect neobişnuit pentru cineva care învaţă franceză, era mai degrabă obişnuit celor nativi. Mi-a luat şase-opt luni să revin la o aşa zisă normalitate”, a povestit Curtis.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *