Avertismentul premierului Ludovic Orban.„ Pericolul nu a trecut. Nu este de glumă”

Premierul Ludovic Orban a afirmat, miercuri seară, că PSD nu ține cont de pericolul existent în țară în legătură cu răspândirea infecției cu virusul ucigaș.

Potrivit premierului, Opoziția instigă la nerespectarea regulilor.

„Eu am acționat în conformitate cu legea. Guvernul, la propunerea ministrului Afacerilor Interne și Comitetului Național pentru Situații de Urgență, în baza evaluărilor făcute de specialiști, a adoptat hotărârea de prelungire a stării de alertă pentru 30 de zile. E clar că e necesară menținerea stării de alertă pentru că doar așa există posibilitatea pentru autorități să asigure măsurile de protejare a populației. Așa-zisa Opoziție care deține o majoritate de moment instigă la nerespectarea regulilor, nesocotește pericolul uriaș care există, bagatelizează, desconsideră sistematic acest pericol care pândește sănătatea și viața românilor.

De o bună vreme, Opoziția instigă la nerespectarea regulilor. Nesocotește pericolul uriaș care pândește sănătatea și viața fiecărui român. S-au lansat într-o întreagă demagocgie electoralistă. Le-am răspuns cu legea în față. Eu nu pot să încalc legea”, a spus premierul.

„În toate țările se vede că virusul nu a dispărut, se transmite în comunitate. Noi am luat măsuri. Nu putem să ne lipsim de starea de alertă. Pericolul nu a trecut. Fac din nou un apel către oameni, să se ferească, să respecte regulile de igienă personală. Nu este de glumă. Nu lăsați garda jos. Sunt niște reguli care se aplică peste tot. Este bine să ne păstrăm această abordare serioasă.

Dacă vrem să revenim la normal, dacă vrem să relansăm economia, este necesar să păstrăm un nivel cât mai redus al răspândirii virusului. Totul e să respecte niște reguli simple. Virusul nu se vede, este extrem de perfid.

Referitor la eventuala sesizare la Curtea Constituțională anunțată de Marcel Ciolacu, premierul a anunțat că există deja o sesizare la CCR. “Sesizarea la CCR e deja făcută, e invocată o excepție de neconstituționalitate în prevederile din legea 55 în care se atrage atenția asupra încălcării separației puterilor în stat, în legea 55, când Parlamentul și-a arogat puterea de a amenda o hotărâre de Guvern”, a declarat Ludovic Orban.

Referitor la o presupusă manipulare a populației în legătură cu situația generată de coronavirus, Orban susține că liderii coaliției PSD, ALDE, Pro România sunt iresponsabili

„Să spui o asemenea enormitate, că noi am manipulat cifrele, este descalificabil. Sunt lideri iresponsabili. Nu poți să încerci să scoți capital politic dintr-o situație gravă, îndemnându-i pe oameni să nu respecte regulile, mi se pare de neacceptat, condamnabil, reprobabil și îi sfătuiec să acționeze în intereseul cetățeanului. Ei fac propagandă împotriva folosirii măștii care reprezintă principalul mijloc de protejare, o grijă față de cei din jurul tău”.

Întrebat dacă se teme de moțiune, Ludovic Orban a răspuns: „Pe ce motiv să depună moțiune, că Guvernul și-a făcut datoria? Că stăm de dimineață până în noapte într-o activitate epuizantă? Că am reușit în niște condiții extrem de dificile, cu o majoritate ostilă, care se comportă iresponsabil, să ținem sub control această epidemie? A trebuit să găsim rapid soluții.

Ei trebuie să explice oamenilor fiecare gest politic pe care îl fac. Ar fi un alt act aventurier, iresponsabil. Eu nu aș fi crezut că se poate întâmpla în România, la 30 d ani de ani de la revoluție, atâta demagogie cât am văzut în ultimile luni în Parlament”, a mai spus premierul.

Lucian Ionescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *