Vacanța în Bulgaria este pe „risc propriu”. Anunțul ambasadorului României, Ion Gâlea

Ambasadorul României în Republica Bulgaria, Ion Gâlea, a făcut precizări privind turiştii români care doresc să îşi petreacă vacanţa pe litoralul vecin şi spune la ce să se aştepte cetăţenii care prezintă simptome de COVID-19.

„La intrarea în Bulgaria, cetăţenii completează o declaraţie pe proprie răspundere. Această declaraţie în forma bilingv, româno-bulgară, este disponibil pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe şi pe site-ul Ambasadei României la Sofia. Cetăţenii declară că au luat cunoştinţă de situaţia epidemiologică din Bulgaria, vor respecta măsurile antiepidemiologice introduse de Guvernul Bulgariei, se deplasează pe propriul risc şi îşi asumă riscul îmbolnăvirii cu acest Covid-19.

În conformitate cu ghidul publicat de Ministerul Turismului, este important se menționează ce se întâmplă cu un turist care prezintă simptome Covid-19.

Fiecare unitate de cazare este obligată să pună la dispoziţie o cameră special amenajată în care să fie izolate persoanele care prezintă simptome.

De asemenea, unităţile de cazare trebuie să aibă contracte cu unităţi medicale. Persoanele vor fi izolate, iar autorităţile medicale vor interveni.

Dacă în urma testării sunt pozitive, persoanele vor fi plasate într-o unitate medicală şi vor urma tratament specific.

Este important ca cetăţenii români să aibă asupra lor cardul european de sănătate sau o altă asigurare.

Ministrul Turismului a subliniat că este necesar ca turişti să acopere prin asigurare cheltuielile de spitalizare. În caz contrar, aşa cum am spus, declaraţia pe propria răspundere la intrarea în ţară precizează: mă deplasez pe propriul risc.

De asemenea, dacă turiştii într-o familie, să spunem că o persoană este testată pozitiv iar alte persoane sunt testate negativ, cei testaţi negativ nu vor fi izolaţi şi li se va recomanda să se deplaseze cât mai repede spre ţara de origine”, a declarat oficialul la Realitatea PLUS.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *