Rareș Bogdan se dezlățuie împotriva CCR. „Deciziile CCR sunt împotriva poporului român”

Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan a afirmat, marţi, la România TV, că în acest moment Curtea Constituţională „este împotriva românilor”. De asemenea, el a afirmat că, prin deciziile de a declara neconstituţionale carantina şi izolarea pacienţilor cu noul coronavirus, judecătorii constituţionali vor „să îi infecteze pe români”.

„Un singur semnal de alarmă vizazi de CCR care practic în momentul ăsta este împotriva românilor. Ce face CCR este extrem de grav. Deciziile CCR sunt împotriva poporului român şi împotriva sănătăţii românilor. Noi vrem să protejăm sănătatea românilor, iar Curtea Constituţională vine şi vrea să îi infecteze pe români”, a declarat Rareş Bogdan.

Europarlamentarul CCR a afirmat că „se pare că CCR e deasupra legii, deasupra tututor”.

„Din păcate, nu putem să avem nici măcar un dialog cu dumnealor”, a explicat prim-vicepreşedintele PNL.

De asemenea, Rareş Bogdan a explicat că „nu contează costurile politice” când vine vorba despre decizii pentru protejarea sănătăţii românilor.

„Nu contează costurile politice. Nu contează că există sau nu susţinere în sondajele de opinie pentru aceste măsuri. Contează ca oamenii să fie protejaţi şi să nu existe pericol de infectare majoră.

Sunt convins că cei care vor face recomandările pentru decizia finală vor fi specialiştii, iar în cazul în care lucrurile devin grave, sunt convins că preşedintele României care are apanajul de a decreta starea de urgenţă, cât şi premierul care poate continua starea de alertă vor lua cele mai bune decizii”, a spus Rareş Bogdan.

Europarlamentarul PNL a afirmat că „cei care decid sunt de câteva luni de zile specialiştii epidemiologi şi specialiştii în medicină care până acum nu au dat greş”.

„Nu putem să luăm decizii politice peste capul dommului Arafat, a domnului Rafila, a domnului Musta, a domnului Nelu Tătaru, a domnului Cercel.

Referitor la redeschiderea restaurantelor, europarlamentarul a spus că se vor găsi rapid niște soluții.

„Industria HoReCa este importantă şi trebuie salvată. În acelaşi timp trebuie să fie nişte reguli foarte dure care dacă nu sunt respectate pot să meargă până la ridicarea autorizaţiei unui restaurant sau a unui bar. Dacă dai drumul la restaurante, te trezeşti că lucrurile degenerează. 

După trei luni şi jumătate, oamenii din Horeca nu mai rezistă şi trebuie să găsim soluţii şi pentru ei. E clar că va trebui să găsim soluţii pentru aceştia. Vor intra în faliment. România nu are nici forţa să îi susţină, după modelul francez, care le-a plătit trei luni chiria sau după modelul german”, a menţionat Rareş Bogdan.

Europarlamentarul PNL a amintit că la Bruxelles sunt deschise, dar şi în Italia.

„Faptul că Italia a decis redeschiderea restaurantelor chiar dacă ţara a fost cea mai afectată din lume din punctul de vedere al infectărilor şi al morţilor, cred că trebuie să ne facă să ne gândim extrem de serios la această măsură.

Am văzut ce s-a întâmplat în Italia, în Elveţia, în Germania, în Belgia. Am văzut regulile care au fost impuse de către autorităţi. În majoritatea statelor e obligatorie masca în momentul în care intrii într-o benzinărie, într-un spaţiu închis. În altele, în Elveţia, nu există obligativitatea purtării măştii”, a conchis Rareş Bogdan.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *