Traian Băsescu a scos actele. „OMS are o Constituție. Nu este un regulement de scară de bloc!”

Foto: b1tv.ro

După protestul care a avut loc, duminică seara, în Piața Victoriei din Capitală, fostul președinte Traian Băsescu a afirmat că OMS are un „Regulament Internațional de Sănătate”, care trebuie aplicat.

De asemenea, Băsescu a mai spus că „PSD nu face decât un joc de extindere a pandemiei în populația țării”

„Dragă Orban, călătorului îi șade bine cu drumul…

România a semnat un Tratat Interguvernamental transpus în legislația română prin HG nr.758/2009 și operaționalizat prin ordinul ministrului nr.1638/2014, pentru punerea în aplicare a Regulamentului Internațional de Sănătate 2005 al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

De asemenea, există Decizia COM (2011/866 – 2011/0421), care transpune Regulamentul Internațional de Sănătate și dezvoltă la nivel european un sistem de alertă pentru lupta împotriva transmiterii epidemiilor și pandemiilor și care este parte a sistemului global coordonat de OMS. Ai deci și un Tratat Interguvernamental și o Decizie a Parlamentului European și a Consiliului, privind amenințările tranfrontariele grave pentru sănătate. Așadar, ai toate instrumentele legale să acționezi pentru diminuarea efectelor pandemiei COVID-19″, a scris Traian Băsescu pe pagina de Facebook.

“Dacă o faci sau nu, depinde doar de tine, instrumentele legislative le ai. Toate documentele de reglementare, fie că sunt europene, fie că sunt naționale sau ținând de ONU, ca Tratat Interguvernamental, asigură elementele esențiale și obligatorii de punere în aplicare a mecanismelor de luptă împotriva epidemiilor și pandemiilor.

Tu și guvernul, dispuneți de toate mijloacele legale pentru protejarea propriului popor de epidemii și pandemii și în același timp aveți obligații majore față de comunitatea internațională. Nu mai sta inutil la mâna PSD-ului, care nu face decât un joc de extindere a pandemiei în populația țării. ACȚIONEAZĂ! Dacă nu, ”hasta la vista, baby”! Vezi titlul”, a completat el.

De asemenea, fostul președinte al României, Traian Băsescu, vine cu dovezi despre Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și a explicat totul despre legea carantinării.

„România a falsificat situația pe care o avea, este evident  că nicidecum nu era pe sfârșit de pandemie sau nu atinsese vârful pandemiei când s-au relaxat măsurile. Rezultatele falsificării și al numărului mic de teste care s-au făcut, se văd acum”, a declarat Traian Băsescu, în direct la Romania TV. 

Întrebat dacă avem nevoie de o lege a carantinării, Traian Băsescu a răspuns că nu crede și a venit cu explicații clare și cu dovezi despre tot ce înseamnă carantină și izolare, dar și ce presupune pandemie pentru România. 

„Eu cred că nu este necesară nicio lege. Avem toate instrumentele necesare pentru a trata această pandemie sau epidemie la nivel local. Vreau să vă explic puțin despre ce e vorba. În primul rând, această pandemie este gestionată de cea mai reputată organizație dpdv. al sănătății, de OMS, care este structură a  organizației Națiunilor Unite”, a completat el.

„OMS-ul are o Constituție, nu regulament, în care, chiar în prima pagină spune că părțile contractate sunt de acord cu prezenta Constituție sau nu. Dacă nu sunt de acord, nu au ce căuta în OMS. Deci orice stat care vrea să fie membru al OMS, trebuie să fie de acord cu această Constituție. Deci OMS nu este orice societate, este autoritate la nivel internațional. Această instituție a scris și a aprobat prin ratificarea de către statele membre ceea ce se numește “Regulamentul Internațional de Sănătate””, a mai spus fostul președinte. 

Ce prevede „Regulamentul Internațional de Sănătate”

 Fostul președinte a arătat Regulamentul și lista cu cele 168 de state care au ratificat actul. 

„Am îngroșat România. Acest Regulament a fost înregistrat conform Cartei ONU, art. 102, la secretarul general al Organizației Națiunilor Unite. El nu este un regulement de scară de bloc! Este un tratat inter-guvernamental, semnat de 168 de state, în anul 2007, un act care a dobândit putere asupra întregului glob pământesc. Obiectivul lui este să creeze un sistem unic la nivel global, de luptă împotriva pandemiilor, a îmbolnăvirilor și a transmiterii bolilor dintr-o țară în alta. Pentru a se putea analiza corect situația unei pandemii, când o țară spune că este nevoie de catantină, acelați lucru trebuie să-l spună orice altă țară de pe mapamond”, a mai spus el. 

 „Acest regulament definește și termeni care ne dor pe noi. Definește carantina: restricția activităților și astfel încât să prevină posibila răspândire a infecției sau contaminării. Deci când un om este în carantină, el nu desfășoară niciun fel de activitate, ci pur și simplu este carantinat, nu lucrează.

De asemenea, avem și definiția pentru izolare. Izolare înseamnă separarea persoanelor bolnave sau contaminate, de altele, astfel încât să prevină răspândirea infecției sau contaminării. Deci cel care este izolat nu are interdicție de a desfășura activități”, explică Traian Băsescu. 

Documente oficiale semnate de România 

„Mă chinui de două zile să aflu cine a semnat în numele României. Nu am un rezultat cert, dar foarte probabil, domnul dr. Victor Ștefan Olsavszky, care era reprezentantul OMS al României în anul 2005. Dânsul a deținut această funcție din anul 1997 – 2016, iar acum este reprezentantul OMS pentru Bosnia și Herțegovina”, a adăugat Traian Băsescu. 

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *