Savanții italieni au găsit „Pacientul 1”. Cum a ajuns în Europa. Descoperire șocantă!

O echipă de oameni de știință italieni a descoperit că Italia a importat din Germania tulpina de COVID-19 mult mai periculoasă și mai contagioasă decât cea din Wuhan.

Potrivit specialiștilor italieni, la sfârșitul lunii ianuarie 2020, „Pacientul 1” german a contractat coronavirusul de la o persoană din Shanghai și apoi a dus infecția în Italia în așa-numita zonă roșie.

Această tulpină care a ajuns în Italia a fost mult mai contagioasă și mai periculoasă decât cea din Wuhan, spun oamenii de știință.

Este ceea ce susține un nou raport scris de o echipă de savanți conduși de Alessia Lai, Massimo Galli, Claudia Balotta și Gianguglielmo Zehender de la Departamentul de Științe Biomedicale și Clinice Luigi Sacco, de la Universitatea de Stat din Milano și Crc Episomiche, care a avut în vedere 59 noi genomuri virale derivate de la pacienții italieni, într-o perioadă cuprinsă între primele zile ale epidemiei și a doua jumătate a lunii aprilie, când curba epidemică a început să scadă.

Deocamdată, studiul nu a fost încă publicat, dar este disponibil pe platformele Medrxiv și Preprints, confirmă cercetările anterioare, realizate de aceeași echipă, conform cărora tulpina italiană de Covid-19 este originară din Germania.

Lucrarea științifică arată că „prevalența clară în Italia a unei singure linii virale atribuibile, potrivit unuia dintre cele mai utilizate sisteme de clasificare, liniei B1, corelabilă primului focar european, apărut în Germania la sfârșitul lui ianuarie, a fost cauzată de importarea demonstrată a unei tulpini care circula în Shanghai”.

Ancheta este rezultatul colaborării dintre Laboratorul de Boli Infecțioase al Universității de Stat din Milano și mai mult de 10 Centrele Clinice și Universități din Italia Centrală și de Nord.

De asemnea, lucrarea „definește, cu un număr mai mare de secvențe pe o zonă geografică, nu limitată la Lombardia, și cu o sincronizare mai largă, dinamica evolutivă și caracteristicile epidemiologice-moleculare ale virusului Sars-CoV-2 în Italia”.

Genomurile italiene, dar și majoritatea celor prezente în Europa, prezintă mutația 614G în proteina Spike. Acest lucru a făcut ca noul coronavirus să devină mai contagios, crescând șansele de infecție celulară.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *