Coronavirusul ne scoate din Europa. Măsuri extreme

În ultimele săptămâni, România a înregistrat o creștere alarmantă a numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

Potrivit Centrului European de Control al Bolilor, România este al doilea stat din Uniunea europeană, după Luxemburg unde creșterea numărului de persoane infectate cu acest virus este așa de mare.

În total, sunt 44.798 de cazuri confirmate. Austria ne cere mai nou un test negativ prelevat la numai 72 de ore. La fel Grecia care a extins măsură şi pentru cei care vin cu avionul iar Cipru nu ne mai primeşte deloc în vacanţă.

Austriecii au redus termenul de valabilitate în cazul testului pentru SARS-CoV-2 de la 4 zile la 3.

Liviu Ionce, un roman stabilit la Viena care deţine o firmă de intermediere şi turism medical, spune că este o mare problemă în legătură cu românii care urmează tratamente medicale în Austria

„Pacienţii care şi-au făcut testul vineri pot să intre astăzi încă în Austria, dar cei care au primit rezultatele joi nu mai pot intra. Pentru mâine am fost nevoit să amân câteva programări, pentru câteva persoane care trebuie să repete testele pentru că nu se mai încadrează în cele 72 de ore”, a spus Liviu Ionce.

Alţii au aflat în vamă de noile reguli impuse de austrieci, obligatorii din această noapte. Cine nu prezintă testul negativ de 72 de ore trebuie să intre 10 zile în carantină.

„Nu am testul covid, că am avut programare dar s-a anulat programarea că erau foarte mulţi. O să mă lase să intru, dar voi intra în carantină şi fac testul acolo”, a mai spus un român care pleca la tratament.

„Sunt foarte bune restricţiile, aşa poate ne protejăm, mai avem o şansă,, altfel ce se întâmplă aici este strigător la cer”, a declarat un alt român.

Între timp, autorităţile din Cipru ne-au interzis complet călătoriile în scop turistic. Restricţiile îi afectează inclusiv pe rezidenţi, pentru că şi ei trebuie să prezinte un test negativ prelevat cu 72 de ore înainte şi să facă dovada unui permis de intrare emis de statul cipriot.

De asemenea, începând de marți, 28 iulie, Grecia a anunţat că testele medicale devin obligatorii şi pentru turiştii care vin cu avionul.

Iar dacă ajungem în Italia, Estonia, Letonia, Norvegia, Marea Britanie, Irlanda, Belgia şi Olanda suntem obligați să intrăm în izolare, pentru 14 zile.

În momentul de faţă există 44 de țări din care, dacă ne întoarcem, trebuie să intrăm în carantină. Doar Turcia, Portugalia şi Suedia au ieşit de pe această listă.

Cert este ca în momentul de față alte patru ţări – Cipru, Lituania, Finlanda şi Moldova – interzic complet accesul românilor, cu excepţia rezidenților sau celor care merg la muncă ori la studii.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *