Scenariu mixt pentru începerea școlilor. Klaus Iohannis: „Școala sigur nu va începe în condiții normale”

Președintele României, Klaus Iohannis, a vorbit, miercuri seara, într-o conferință de presă, despre deschiderea noului an școlar.

Șeful statului spune că va avea mai multe discuții cu specialiștii, dar se conturează un scenariu mixt, unde, în funcție de specificul local, va fi mai multă școală online sau cu prezență fizică.

„Mă preocupă foarte mult. Am avut numeroase discuții cu Ministerul Educației, specialiști, alți miniștri. S-au făcut progrese importante în conturarea unor strategii și scenarii. Am invitat pe premier, ministrul Educației la o discuție săptămâna viitoare, când sper că vom putea contura niște scenarii ce vor putea fi comunicate public.

„Situația deschiderii noului an școlar și implicit a noului an universitar este una de extremă importanță și mă preocupă foarte mult. S-au făcut progrese importante în conturarea unor strategii și a unor scenarii. Școala sigur nu va începe în condiții normale, fiindcă pandemia până în septembrie nu va dispărea”, a declarat Klaus Iohannis.

Acesta crede că ar fi foarte complicat ca în România să existe doar școală online și totul se îndreaptă spre un scenariu mixt.

„Ar fi foarte complicat să avem numai școală online. Și atunci ne îndreptăm spre un scenariu mixt, unde probabil, și în funcție de condițiile locale, vom avea mai mult școală normală, deci cu elevii la școală, sau mai mult online, sau în sistem mixt. Cum vor decurge aceste lucruri va fi stabilit cu exactitate într-o săptămână sau două”, a mai spus președintele.

„Măsurile pe care le gândim și pe care le vom lua sunt gândite în primul rând pentru siguranța copiilor, pentru siguranța cadrelor didactice și pentru a asigura un proces educațional de bună calitate”, a subliniat Iohannis.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *