Noile reguli pentru turiștii de pe litoral începând cu 1 august. Decizie fără precedent a prefectului

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) din Constanța a decis că devine obligatorie purtarea măștii de protecție, în aer liber, în intervalul orar 18:00 – 24:00, începând cu data de 1 august.

Constănțenii și turiștii de pe litoral vor fi, astfel, nevoiți să poarte mască seara, în locurile aglomerate, cum sunt falezele, târgurile, parcurile, piețele, gările și stațiile de transport în comun, dar și pe plajă.

„Pentru zonele de promenadă care se află în judeţul Constanţa în toate staţiunile turistice de interes naţional, şi vorbim de zonele tradiţionale unde se creează aglomerări în staţiuni precum Eforie, Mamaia şi celelalte staţiuni turistice din judeţ, obligativitatea purtării măştilor de protecţie în intervalul orar 18-24. Această decizie a fost luată în urma analizei prezentate de către DSP de risc de transmitere a virusului Covid şi în urma unei adrese primite din partea IPJ Constanţa în ceea ce priveşte valorile de trafic şi fluxul de persoane în aceste intervale orare. Deci, ele au fost recomandate de către IPJ, respectiv DSP, aceste măsuri”, a declarant George Niculescu, prefectul Constanţei.

Programul teraselor nu va fi afectat, în sensul în care societățile comerciale vor putea ține deschis și după ora 23:00.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *