Polițiști corupți la Maramureș. Care este decizia magistraților

9 agenţi de la Poliţia Rutieră din Maramureş sunt cercetaţi penal pentru fapte de corupţie.

Sunt suspectaţi că au luat mită în mod repetat. 6 dintre ei au fost reţinuţi aseară pentru 24 de ore, iar 3 sunt cercetaţi în libertate și au fost suspendați de la locul de muncă.

Polițiștii sunt suspectați că ar fi luat mită de la șoferi pentru a trece cu vederea anumite nereguli produse în trafic.

Anchetatorii i-au urmărit aproape un an de zile, timp în care au adunat dovezi la dosar.

„Din totalul de 9 agenți audiați, 6 au fost reținuți. Pentru ceilalți 3 nu au fost dispuse măsuri preventive. Vom vedea ce măsuri se vor dispune în cursul zilei de astăzi”, a confirma Bogdan Gabor, prim-procuror adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, pe parcursul anului 2020, în urma administrării unui probatoriu complex, a dispus continuarea urmăririi penale faţă de un număr de 23 de suspecţi, dintre care 9 sunt funcţionari ai Ministerului Afacerilor Interne, agenţi de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş – Serviciul Rutier, pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, în formă continuată.

Prin ordonanţa din data de 29 iulie 2020, s-a dispus reţinerea pe o durată de 24 de ore faţă de 6 suspecţi, agenţi de poliţie, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, favorizarea făptuitorului şi fals intelectual. La data de 30 iulie 2020, după punerea în mişcare a acţiunii penale, a fost sesizat Tribunalul Maramureş cu propunerea de arestare preventivă faţă de inculpaţii care au fost reţinuţi.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *