Disperare în PSD. Eșec total la moțiunea de cenzură. Se lasă cu demiteri

Ședința plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului, dedicată dezbaterii și votului moțiunii de cenzură, a fost suspendată, luni, după ce la apel au răspuns prezent în sală doar 170 de parlamentari și e nevoie de o prezență de minim 233.

În urma apelului nominal, doar 226 de parlamentari au fost la şedinţă, fiind necesară prezenţa a 233 de deputaţi şi senatori.

În ziua votării nu au fost prezenți cei de la PNL,USR, PMP, UDMR, Minoritățile Naționale și șapte parlamentari de la PSD.

Senatorii PSD Carmen Dan şi Roxana Paţurcă, precum şi deputaţii PSD Adrian Todor, Cătălin Rădulescu, Dan Ciocan şi deputaţii afiliaţi grupului PSD Marian Cucşa şi Sorin Bota (Partidul Republican) au lipsit de la şedinţa de luni.

PSD nu mai este ce a fost odată, partidul mare care tăia și spânzura în tot ce mișca în țară. PSD este acum un partid care, deși nu recunoaște, este în cădere liberă în fața românilor.

Atât liderul PSD, Marcel Ciolacu, cât și noul ales în funcția de vicepreședinte, Sorin Grindeanu au afirmat că cine va fi absent de la ședința de vot a moțiunii de cenzură va fi dat afară din partid.

După ce moțiunea de cenzură a fost amânată din lipsă ce cvorum, premierul Ludovic Orban a avut primele reacții.

„În primul rând, dați-mi voie să repet ceea ce am spus încă de la apariția de nicăieri a acestei moțiuni de cenzură. Este, din punctul nostru de vedere, o moțiune de cenzură neconstituțională. În 30 de ani, nimeni nu a mai depus o moțiune în vacanța parlamentară”, a spus Orban.

„Mai mult decât atât, este o moțiune de cenzură care nu este numai într-o sesiune extraordinară. A fost depusă într-o sesiune extraordinară, a fost citită în altă sesiune extraordinară, s-a încercat dezbaterea și votarea în sesiunea extraordinară prelungită până la 31 august, iar din punctul meu de vedere este consumată, în momentul de față.

Sigur, urmează să se pronunțe CCR, guvernul a sesizat CCR și așteptăm pronunțarea pe sesizarea noastră. În ceea ce ne privește ca guvern, considerăm că ceea ce s-a întâmplat astăzi este extrem de benefic pentru România”, a continuat premierul.

Guvernul trebuie sa faca fata unor provocari imediate si are nevoie de capacitate de exercitiu pentru a putea rezolva marile probleme cu care se confrunta Romania. Avem o serie de masuri care trebuie implementate”, a mai spus premierul Orban.

Lucian ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *