Dezastru în Japonia. Peste 300.000 de persoane au fugit din calea morții. Avertizare de cel mai înalt grad de pericol

Autoritățile nipone au emis ordin de evacuare pentru aproximativ 530.000 de persoane.

Japonia este din nou spulberată de un taifun extrtem de violent și puternic. Taifunul Haishen este așteptat dă vină cu fortă uriașă, duminică, aducând ploi abundente, valuri de furtună și vânturi de peste 200 ikm/h.

Furtuna va trece dincolo de Kyushu duminică și este așteptată luni în Coreea de Sud, care a ridicat avertismentul de taifun la cel mai înalt nivel.

Haishen vine la câteva zile după Maysak, unul dintre cele mai puternice taifunuri din ultimii ani.

Haishen a dus la închiderea fabricilor, școlilor și afacerilor din vestul Japoniei. De asemenea, sute de zboruri și trenuri au fost anulate.

Au fost emise ordine de evacuare pentru mai mult de 530.000 de persoane, concentrate în principal între Kagoshima și Nagasaki,

Aproape 300.000 de japonezi au fost deja evacuați, ca să fie feriți de taifunul Haishen. Sute de mii de case au rămas deja fără curent electric, nu se mai circulă pe străzi și peste 500 de zboruri au fost anulate.

Potrivit meteorologilor, din Japonia, taifunul se va îndrepta către peninsula Coreeană.

Guvernul Japoniei va ține duminică o ședință de urgență.

Yoshihisa Nakamoto, directorul diviziei de prognoză a agenției, a declarat reporterilor că valurile pot provoca inundații în zonele joase.

Din cauza furtunii, sute de mii de oameni au fost sfătuiți să se mute în adăposturi desemnate în școli și centre comunitare. Printre aceștia se numără toți cei 36.600 de locuitori ai orașului Goto, din Nagasaki, unde taifunul ar putea să lovească direct.

De asemenea, presa locală spune că unele persoane au ales să rămână în hotelurile locale pentru a reduce riscul răspândirii coronavirusului în adăposturile publice aglomerate.

În Coreea de Sud, autoritățile au ridicat nivelul de avertizare la patru – cel mai înalt – duminică la ora 19:00 (10:00 GMT).

Se preconizează că taifunul Haishen se va apropia de Busan luni dimineață.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *