China face un anunț salvator pentru omenire. „ Este un bun public global”

Oamenii de știință chinezi au reușit să dezvolte două vaccinuri împotriva COVID-19.

Performanța Chinei a uimit țările în care se încearcă scoaterea pe piață a unui vaccin împotriva acestui virus ucigaș.

La un târg comercial din Beijing, două companii farmaceutice chineze şi-au expus luni pentru prima dată aceste vaccinuri.
Prin dezvoltarea acestor vaccinuri, China speră să înlăture criticile occidentale cu privire la modul în care a gestionat începutul crizei provocate de pandemia de coronavirus.

Dozele de vaccin produse de companiile Sinovac Biotech şi Sinopharm se numără printre cele mai avansate proiecte din lume.

Intrate în faza a treia de testare pe oameni, aceste vaccinuri nu au fost încă comercializate. Producătorii lor speră însă să primească undă verde de la autorităţi pentru a fi lansate pe piaţă până la sfârşitul anului 2020.
Un reprezentant al Sinovac a afirmat că această companie a „terminat deja construcţia unei fabrici” capabile să producă 300 de milioane de doze pe an.
China se află în vizorul mai multor ţări occidentale, în principal Statele Unite, care îi reproşează că a reacţionat prea târziu după apariţia noului coronavirus în oraşul chinez Wuhan (centru), în decembrie 2019.
„Vaccinul trebuie să fie un bun public global”

Preşedintele Xi Jinping a cerut ca un potenţial vaccin dezvoltat în China să devină un „bun public global”.
În întreaga lume sunt 10 vaccinuri care au intrat în faza 3 a studiilor clinice pe oameni.
Compania Sinopharm afirmă că se aşteaptă ca vaccinul său să protejeze împotriva virusului între unu până la trei ani.
Cele două doze necesare imunizării ar trebui, de asemenea, să coste în total mai puţin de 1.000 de yuani (124 de euro), potrivit preşedintelui companiei, citat de ziarul chinez Global Times.
De asemenea, un alt vaccin chinez, dezvoltat în colaborare cu oameni de ştiinţă din cadrul armatei, va permite imunizarea împotriva eventualelor mutaţii ale noului coronavirus.
Studiile clinice nu au fost finalizate pentru niciun vaccin la nivel mondial, deşi cel puţin 5,7 miliarde de doze au fost deja pre-comandate de la diferiţi producători.
Cu toate acestea, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că imunizarea la scară largă împotriva COVID-19 poate să nu aibă loc până la mijlocul anului 2021.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *