Alertă la Mănăstirea Voroneț. Stareța și fosta stareță infectate cu coronavirus. Nouă măicuțe sunt în izolare

Alertă epidemiologică la Mănăstirea Voroneț, după ce actuala stareţă și fosta stareță, în vârstă de 87 de ani, au fost confirmte COVID și internate la Suceava.

Conform primelor informaţii, cea care a contactat virusul a fost măicuța Irina Pântescu, în vârstă de 87 de ani, ulterior fiind infectată şi actuala stareţă a mănăstirii Voroneţ.

Cele două maici au fost internate într-o secție a Spitalului Județean Suceava și în acest moment se află sub tratament de specialitate. 

În urma anchetei epidemiologice, s-a stabilit că nouă măicuțe sunt contacți direcți și trebui să stea în autoizolare, la domiciliu”, a precizat purtătoare de cuvânt în cadrul DSP Suceava.

În 2017, Maica Stavroforă, Margareta-Irina Pântescu, a fost decorată de către preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional „Pentru Merit”, în grad de Ofiţer, în semn de „înaltă apreciere pentru dăruirea şi smerenia puse, de-a lungul întregii sale vieţi, în slujba lui Dumnezeu şi a Bisericii Ortodoxe Române, contribuind la renaşterea vieţii monahale de la mănăstirea Voroneţ, precum şi la buna administrare şi promovare a acestui centru de spiritualitate românească”.

Maica stareță a primit, în 2012, din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Ordinul „Sanctus Stephanus Magnus“.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *