Nu toți vom scăpa de coronavirus. Va fi dezastru. Bill Gates, profeția care a făcut înconjurul lumii

Miliardarul Bill Gates, fondatorul Microsoft a făcut o declarație care a dat mari speranțe majorității statelor afectate de coronavirus.

Bill Gates s-a implicat profund în lupta împotriva virusului ucigaș prin intermediul fundației pe care o conduce, Bill şi Melinda Gates.

Milionarul a spus că are încredere în apariţia ”la începutul anului viitor” a unui vaccin împotriva noului coronavirus, însă se teme că ţările în curs de dzvoltare nu vor putea beneficia foarte rapid de el.

Anunțul lui Bill Gates

El a avertizat, însă, că pot exista riscuri colaterale ale pandemiei covid-19 în ţările cele mai sărace, având în vedere o „cădere liberă” a ratei vaccinării împotriva altor maladii, precum rujeola sau diareea.

„Este o tragedie, este cu adevărat regretabil că nu ne-am putut pregăti de această pandemie”, apreciază Bill Gates, adăugând că „toată lumea se grăbeşte acum să pună în circulaţie vaccinuri, dar am fi putut să fim mai bine pregătiţi”.

Fondatorul Microsoft speră însă ca „tratamente să apară foarte rapid”, mai ales un vaccin „la începutul anului viitor”.

„În 2021 vom putea depăşi boala cel puţin în ţările bogate”, apreciază el.

„Există un anumit număr de vaccinuri în curs de realizare, iar unele dintre ele se vor dovedi eficiente. Arareori cinci laboratoare farmaceutice lucrează în acelaţi timp la acelaţi vaccin”, afirmă el.

Însă Bill Gates doreşte ca „vaccinul să fie al tuturor, nu doar al ţărilor bogate”.

„Emmanuel Macron a spus că Franţa va da dovadă de generozitate în faţa crizei mondiale. Trebuie ca acest lucru să se întâmple la scara planetei”, îndeamnă el.

„De ani de zile, rata mortalităţii infantile şi malnutriţia scad” în ţările sărace, a explicat el.

Însă, anul acesta, „perturbarea economiei, a sistemului sănătăţii şi educaţiei” din aceste ţări a provocat „pagube cu mult mai rele decât epidemia însăşi”, a adăugat el, dând ca exemplu continentul african.

„În Africa sunt mai puţini oameni care se vaccinează împotriva pneumoniei, diareei sau rujeolei, iar aceste boli câştigă teren anul acesta”, a subliniat el.

Potrivit datelor sale, nivelul vaccinării în Africa a scăzut de la 81 la 74% anul acesta, iar „toate progresele din ultimii 25 de ani au fost şterse”.

Bill Gates a evocat de asemenea profitul-record al giganţilor tehnologiei în timpul pandemiei covid-19 şi a apreciat că politicile fiscale ale Statelor Unite sunt prea slabe şi că Washingtonul ar putea „corecta anumite inegalităţi” care se consolidează.

„Copii nu mai vor să se ducă la şcoală, iar angajaţii la muncă, atunci când alţii muncesc de la distanţă”, a conchis Bill Gates.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *