Rareș Bogdan o calcă în picioare pe Renate Weber. „Această nenorocită ordinară…”

Europarlamentarul Rareș Bogdan a atacat-o extreme de dur pe Renate Weber, Avocatul Poporului, căreia îi aduce acuzații foarte grave.

Potrivit lui Rareș Bogdan, Renate Weber a blocat legea prin care se tăiau pensiile speciale.

„Aceasta nenorocita ordinara, agent de influența împotriva Statului Roman, numita de Dragnea și Tariceanu ca Avocat al Poporului, mizerabila care a BLOCAT aplicarea Legii prin care am tăiat pe 28 Ianuarie PENSIILE SPECIALE, prin sesizarea făcută la o CCR in care 8 din 9 judecători sunt beneficiari de pensii speciale, continua ticăloșiilor!!!!”, a scris Rareş Bogdan, prim vicepreşedintele PNL, pe Facebook.

Europarlamentarul liberal a mai solicitat eliminarea Renatei Weber de la conducerea instituției pe care o conduce. În luna iunie, de asemenea, Rareș Bogdan a spus că Weber are o legătură direct cu Tăriceanu, cel care a și propus-o în funcția de Avocat al Poporului.

Cum vrea Rareș Bogdan s-o dea jos pe Renate Weber

„Doamna Weber a pornit în viața post-89 extrem de bine, a fost directoarea Fundației Soros, a fost un activist civic extrem de important pe frontul democrației reprezentative din România și după asta, pe modelul lui Călin Popescu Tăriceanu, a sfârșit într-un mod lamentabil. Ambii au o legătură directă pentru că propunerea de Avocat al Poporului a fost făcută exact de domnul Călin Popescu Tăriceanu.

Discutăm atât cu USR, cu colegii din PMP, discutăm și cu grupul independenților din Parlament, discutăm și cu celelalte grupuri și vom purta discuții, încercând să-i convingem inclusiv pe colegii din Pro România și din ALDE, unde sunt 3 grupări, una în jurul lui Tăriceanu, una în jurul lui Vosganian și una în jurul lui Toma Petcu”, spunea Rareș Bogdan, în iunie.

Ca posibil înlocuitor al lui Renate Weber a fost vehiculat numele fostului ministru de Externe și al Justiției, Cristian Diaconescu.

Reamintim că, la începutul acestui an, Avocatul Poporului (AP) a sesizat Curtea Constituţională a României (CCR) cu excepţie de neconstituţionalitate cu privire la legea care elimină pensiile speciale adoptată de Camera Deputaţilor.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *